STRAVIČNO SVJEDOČANSTVO

HOROR U POPRAVNOM DOMU Iživljavali se nad dječakom: 'Krv mi je išla iz leđa, a onda su uzeli metlu i gurali mi je u stražnjicu...'

 
 Nova TV Provjereno

Emisija Provjereno Nove TV večeras donosi jezivu priču o zbivanjima iza visokih ograda i zidova jednog domaćeg popravnog doma kroz ispovjest jednog od dječaka iz Doma u kojem bi maloljetnici trebali biti pod nadzorom, a koji je proživio stravične torture i iživljavanje od strane svojih vršnjaka.

Njegova priča opisuje mučna iskustva koje je proživljavao u večernjim satima u popravnom domu. Tri zlostavljača ušla su u sobu dječaka koji sam nije imao šanse protiv njih. Bio je bespomoćan, nije mogao ni moliti niti vikati upomoć, a usta su mu zavezali majicom. Za to vrijeme, noćni odgajatelj sjedio je u svom uredu. Nije ništa čuo.

Nova TV Provjereno

“Taj dan se dogodilo da su me sva tri dečka napala. Prebacili su deku preko moje glave i počeli su me tući šakama, nogama, s čim su mogli metnuli su mi, kako da kažem, majicu u usta i preko te majice još jednu majicu i svezali oko glave tako da ne može ispasti ona druga majica iz usta“, prepričava zlostavljani dječak. Premlaćivanje samo po sebi nije zadovoljilo zlostavljače.

Dječak je za 'Provjereno' prepričao kako su uzeli njegovu čarapu, natrpali je zemljom i zatim ga s tim počeli tući, žigosali ga ključem, gasili mu cigarete po nogama, lupali ga remenom preko leđa i tukli USB kablom. Ni na tome, kaže, nisu stali.

Nova TV Provjereno

“Krv mi je išla iz leđa i onda su uzeli metlu i gurali u stražnjicu, tjerali me da pijem pišaku, četkicu u guz*** da guram si. Mislim stvarno ja ne znam što da radim više. Čak su me tjerali da jedem zemlju i travu i staklo“, prisjeća se dječak. Odgajatelj je, prepričava zlostavljani dječak, iza 22 sata krenuo u obilazak i tada ništa nije primijetio, a on se od straha nije usudio zatražiti pomoć.

Prije nego je odgajatelj sve otkrio, uslijedio je završni čin iživljavanja. "Još me jedan mali dečko lupao šakom po vilici i vilica mi je iskočila. Dečka od 17 godina sam uspio zamoliti da mi vrati vilicu i vratio je vilicu nazad. Nisam mogao otvoriti usta. Vratio mi je nekako vilicu nazad i ja ne znam kako, ali vratio je“, govori dječak. Za to vrijeme nazvao ga je njegov otac, kojem se javila odgajateljica.

Nova TV Provjereno

Ocu nitko nije otvoreno rekao kakvu je traumu njegov sin proživio. Agonija i traume ovdje ne prestaju za dječaka i njegovog oca. Dječak je, naime, vraćen u dom u kojem se i dalje nalaze njegovi zlostavljači. Kasnije je u dom stigla policija i ispitala zlostavljače. Odlučeno je i da zlostavljani dječak privremeno ide kući, da se odmakne od svega.

Dan uoči njegovog izlaska uslijedilo je priznanje zlostavljača koji su do tada sve negirali. “Oni su okrivili jednog malog dečkića da mi je to on napravio, a on me isto tukao, ali i ona dvojica još.

Nova TV Provjereno

I ta dvojica su okrivili njega i oni su rekli da i ja njega okrivim. Ja sam okrivio i onda su nekoliko dana oni priznali na policiji i na hitnoj i svim profesorima da su oni mene sva trojica tukli i čak da su mi to sve radili“, govori dječak.

Nakon priznanja, uslijedio je novi šok. Najstariji od zlostavljača pokušao je dići ruku na sebe. Završio je na psihijatriji, odakle je ubrzo vraćen u Dom. Dječak je rekao kako mu je ovo drugo zlostavljanje u ovom Domu. Prvo je, kaže, bilo samo 15-ak dana ranije, kada je i stigao ondje.

“Natrpali su mi puna usta filtera i zapalili filtere i rekli su da držim glavu prema dolje“, govori dječak. U petak bi ponovno trebao biti vraćen u Dom, iako bi, kaže, sve učinio da se ne vraća nazad.

Nova TV Provjereno

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 13:38