ZATRAŽIO NOVU ODGODU

Horvatinčić opet neće u zatvor? ‘Časni sude, imam novi termin operacije u Beču, treba mi 6 mjeseci za oporavak‘

Kako doznajemo, zagrebački Županijski sud odmah je od zatvorske bolnice zatražio procjenu argumenata koje je naveo u zahtjevu
Tomislav Horvatinčić, arhivska fotografija
 Zeljko Puhovski/Cropix

Tomislav Horvatinčić, osuđen zbog pomorske nesreće u kojemu je poginuo talijanski bračni par, danas je od zagrebačkoga Županijskoga suda zatražio da mu se odlazak u zatvor odgodi za još pola godine.

Horvatinčić se sutra trebao javiti na odsluženje zatvorske kazne, nakon što je već nekoliko puta tražio i dobivao odgodu odlaska u zatvor zbog teškoga zdravstvenoga stanja. Zadnja takva odgoda odobrena mu je prije nekoliko mjeseci jer je Horvatinčić trebao ići na operaciju u Beč, no operacija je zbog pandemije covida otkazana, a Horvatinčić je novi termin dobio za 26. veljače ove godine.

Također, zatražio je od suda ukupno 6 mjeseci odgode radi postoperativnoga oporavka. Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen potvrdio nam je u telefonskom razgovoru informaciju da je ponovno zatražio odgodu odsluženja kazne za svojega klijenta.

Kako pak neslužbeno doznajemo, zagrebački Županijski sud, odmah je danas, nakon zaprimanja Horvatiničićeva zahtjeva zatražio od zatvorske bolnice u Svetošimunskoj procjenu Horvatinčićeve dokumentacije, odnosno procjenu argumenata koje je naveo u zahtjevu.

Zatvorska bolnica u već je nekoliko navrata dala pozitivno mišljenje o ozbiljnosti njegova zdravstvenog stanja, odnosno nemogućnosti da se liječenje, uključujući i operaciju, obavi unutar hrvatskoga zatvorskog sustava. Nakon pribavljanja mišljenja bolnice sudac izvršenja će odlučiti hoće li Horvatinčiću odobriti odgodu odlaska u zatvor, a na odluku suca Horvatinčić ima pravo žalbe izvanraspravnome vijeću suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2023 18:57