DOLIJALA PREVARANTICA

Hrvatica koja živi u BiH nezakonito primala sestrinu mirovinu punih 12 godina!

Istraživanjem je utvrđeno da je ona u vremenskom razdoblju od veljače 2003. do travnja ove godine primala mirovinu koju je nakon smrti oca naslijedila njezina bolesna sestra, a koja je smještena u udomiteljskoj obitelji
 Arhiva / CROPIX

SISAK - Hrvatska državljanka (52) koja živi na području Bosne i Hercegovine 12 godina je nezakonito primala sestrinu mirovinu, te su zbog toga policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli kriminalističko istraživanje nad njom. Istraživanjem je utvrđeno da je ona u vremenskom razdoblju od veljače 2003. do travnja ove godine primala mirovinu koju je nakon smrti oca naslijedila njezina bolesna sestra, a koja je smještena u udomiteljskoj obitelji.

Osumnjičena je prikrila tu činjenicu djelatnicima Centra za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica te na taj način pribavila sebi protupravnu imovinsku korist, dok je Centar na svoju štetu snosio troškove smještaja udomiteljskoj obitelji, čime je oštećen za 169.000 kuna. Zbog protiv 52-godišnjakinje će biti podnesena kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela prijevare nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 02:26