PODIGNUTA OPTUŽNICA

Hrvatica lani u Mađarskoj rodila dijete i ostavila ga u grmlju, umrlo je: ‘Tvrdi da nije znala da je trudna‘

- Žena je tijekom rada u vinogradu osjetila bol, udaljila se od ostalih radnika i rodila

Mađarska hitna pomoć; ilustracija

 Profimedia

Protiv 32-godišnje Hrvatice koja je lani u lipnju, tijekom rada u jednom vinogradu u Mađarskoj, rodila dijete i ostavila ga nakon čega je dijete umrlo, podignuta je optužnica, piše Glas Slavonije.

Tereti ju se da je u stanju jakog duševnog šoka novorođenče ostavila u grmlju i da mu nije pružila skrb potrebnu za preživljavanje. Nadležno odvjetništvo od suda traži da ju se kazni zatvorskom kaznom u trajanju od godinu dana.

Žena za koju je psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno da je sniženih intelektualnih sposobnosti na razini ispod prosječne do granične inteligencije, branila se da nije znala da je trudna te rekla da bi išla u bolnicu i nikako ne bi napravila to što je napravila da je znala da će roditi bebu.

Kako je kazala, tijekom rada u vinogradu, osjetila je bol i morala je ići na toalet, no tada joj se zacrnilo pred očima i ničeg se ne sjeća - niti poroda niti djeteta.

Kad se vratila, drugi su radnici primijetili da je sva krvava pa su je odveli u bolnicu u Osijek gdje je ustanovljeno da je rodila. Pregledom područja nedaleko mjesta gdje je žena radila kao nadničarka, kasnije je pronađeno žensko novorođenče u teškom stanju kao i posteljica, piše Glas Slavonije.

Kako je Jutarnji već pisao, helikopterom hitne pomoći beba je prevezena u bolnicu, no na veliku žalost, preminula je dan kasnije.

Mađarska policija je na svojoj Facebook stranici objavila da je beba izgubila život u bolnici unatoč brzoj i stručnoj njezi.

‘Naš je posao ne samo fizički, nego nerijetko i psihički zahtjevan. Pogotovo kad uz svu tu našu borbu i odlučnost na kraju izgubimo, a bili smo toliko blizu da spasimo život. Žena (31) s hrvatskim državljanstvom, koja je dijete rodila u Mađarskoj i ostavila ga u vinogradu te pobjegla u Osijek, prekasno se pokajala i ispričala užasnu priču našim hrvatskim kolegama.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:14