HRPA DOLARA

Hrvatska banda tinejdžera brutalno pokrala umirovljenika, a onda je krenulo bahaćenje...

Četveročlana banda dio ukradenog novca konvertirala je u drugu valutu u mjenjačnicama na području Zagreba

Ukradeni dolari

 Pu Istarska/

Četveročlana banda u kojoj najmlađi ima 16 godina a najstariji 21 godinu, nakon krađe 170.000 dolara od vremešnog istarskog umirovljenika ponašala se poput pijanih milijardera. I to na tuđi račun, naravno. Naime, istarska policija uhitila je maloljetnika, dvojicu 19-godišnjaka i 21-godišnjeg mladića te ih po dovršetku kriminalističkog istraživanja sumnjiči za tešku krađu na štetu 86-godišnjeg muškarca.

Kriminalisti su otkrili da su u noći na 11. rujna ušli kroz otvoreni prozor kuće odabrane žrtve u okolici Pazina. Nasilno su otvorili zaključani radni stol i iz njega ukrali svežnjeve novčanica za koje su očito znali da se tamo nalaze. Nakon što je umirovljenik prijavio krađu, kriminalisti su zasukali rukave te su, na osnovu prikupljenih informacija i operativnog rada na terenu, već sutradan ušli u trag ‘bogatom‘ maloljetniku na području Općine Kanfanar.

image

Ukradeni dolari

Pu Istarska/

Istražujući dalje uhitili su, pak, 13. rujna 21-godišnjaka i 19-godišnjaka, dok su dan poslije u Zagrebu uhitili i drugog 19-godišnjaka. Stisnuti dokazima, policija je vrlo brzo otkrila da je četveročlana banda dio ukradenog novca konvertirala u drugu valutu u mjenjačnicama na području Zagreba a sve s ciljem da sakriju trag novca.

- Ukradenim novcem kupovali su skupocjene automobile, dok su dio novca zadržali za sebe. Automobili kupljeni nezakonito stečenim novcem su im oduzeti, kao i preostali dio ukradenog novca pronađen u njihovom posjedu koji će biti vraćen vlasniku - otkrivaju iz PU istarske koja je posrnulu ekipu potom predala uz kaznenu prijavu tužiteljstvu, pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:04