riješen misterij?

Hrvatska policija sinoć je dobila ključne informacije o ženi bez identiteta

Hrvatska policija dobila je informacije koje bi mogle rasvijetliti misterij. Neslužbeno - riječ je o Slovakinji
Žena bez identiteta
 Hgss, Pu Primorsko-goranska

Hrvatska policija u utorak navečer od čeških kolega dobila je informacije koje bi mogle rasvijetliti tko je žena koja je 12. rujna dana nađena na nepristupačnom terenu u uvali Soline na otoku Krku, doznali smo iz visokog izvora u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Naime, obzirom da ima nekoliko osoba istog imena i prezimena koje bi mogle odgovarati identitetu žene koja je nađena bez ikakvih isprava i s lakšim ozljedama, hrvatska policija će kroz razmjenu otisaka prstiju i drugih identifikacijskih podataka sa češkim kolegama utvrđivati identitet, te će tek nakon što to bude potvrđeno krimiinalističkim tehnikama i metodama o tome obavijestiti javnost.

Od trenutka kad je primila dojavu o ženi bez identiteta, hrvatska policija, kako na lokalnoj tako i na međunarodnoj razini prikuplja sve relevantne informacije o ženi nađenoj na Krku, koja je izvrsno govorila engleski i o kojoj pišu hrvatski i svjetski mediji. Ta zagonetka, vjeruju u policiji bi mogla biti riješena već danas, a imamo neslužbene informacije da bi se doista moglo raditi o državljanki Slovačke.

- Mogu potvrditi da smo od svjedoka dobili informacije o ženi. Proslijedili smo ih hrvatskoj policiji i, ako je potrebno, pomoći ćemo u istrazi - rekao je glasnogovornik češke policije David Schön za češke medije.

Predio na kojem je nepoznata žena pronađena ustvari je poluotok, nekih 200 metara ispod samog naselja Dobrinj, koji formira uvalu s popularnim šljunčanim plažama.

Pretprošlog vikenda, kada je pronađena, bilo je sunčano, a na Krku, iako je sezona gotova, bilo je još dosta turista. Policiji se, kako neslužbeno doznajemo, još nije javio nitko tko traga za osobom. Policija je objavila i njenu fotografiju, tražeći pomoć građana, ukoliko je prepoznaju.

Žena srednjih godina ne sjeća se svog identiteta, a u policiji su naveli njen opis - srednje je tjelesne građe, visine 165 centimetara, plave kose do ramena i plavih očiju te u dobi od oko 60 godina.

U trenutku pronalaska bila je odjevena u tamnoplavu majicu na bijele pruge s kapuljačom, crne hlače, tenisice i platnenu kapu-šešir roze boje.

Inače, njezino zdravstveno stanje je stabilno i nakon što liječnici daju zeleno svjetlo ona će biti predana na brigu djelatnicima centra za socijalnu skrb.

Policija je provjerila njezine otiske u hrvatskoj bazi podataka, no ondje ih nije našla. Nadalje, u novčaniku koji su vatrogasci pronašli u odbačenom ruksaku nedaleko od mjesta gdje je pronađena nesretna žena nije bilo nikakvih dokumenata, a pomoć je zatražena i od Interpola, kazao je načelnik Policijske postaje Krk Dejan Hriljac.

- Ja sam imao goste koji su mi rekli da su tu ženu vidjeli. Inače, prošli tjedan sam imao grupu biciklista iz Slovačke i jedan od njih je imao osobnu iskaznicu kopiranu na papir. Slovaci su dosta istraumatizirani zbog COVID pandemije, strahuju od toga što će biti kad se vrate sa ljetovanja u Hrvatskoj, hoće li morati u karantenu ili ne, pa se dogodi da ljudi jednostavno izgube kompas - rekao nam je Stanko Delić, dugogodišnji turistički djelatnik u Slovačkoj i Hrvatskoj.

Tek kad se otkrije identitet žene koja je nađena na Krku policija će moći dalje rasvijetljavati okolnosti što joj se dogodilo, te stupiti u kontakt s članovima njezine obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2023 04:20