TAJNA TIJELA IZ SAVE

I hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova čeka identifikaciju - je li nađen Matej Periš?

I dalje se traga za Splićaninom Matejom Perišem, pa hrvatska policija čeka rezultate obdukcije

Arhiva

 Tom Dubravec/CROPIX

Nakon što su mediji u Srbiji u četvrtak izvijestili da je u beogradskom naselju Umka u Ulici Dan boraca bb pronađen muški leš u fazi raspadanja zakačen za splav, u tijeku su obdukcija i utvrđivanje identiteta. Kako su izvijestili, zbog visoke faze raspadanja identifikacija će morati pričekati nalaze forenzičara, a na mjesto događaja izašle su ekipe za očevide i Hitna pomoć.

Rezultate obdukcije i identifikacije iščekuju i u hrvatskoj policiji budući da je još uvijek u tijeku potraga za nestalim 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem, doznajemo u MUP-u. Sve dok se i službeno ne ustanovi identitet, policija neće izlaziti s informacijama u javnost.

Podsjećamo, Splićanin Matej Periš nestao je u prvim satima 31. prosinca kada se udaljio iz kluba Gotik. Matej je taj dan sa svojim prijateljima iz Splita preko Zagreba doputovao na provod i doček Nove godine, a u Beograd su stigli kombijem koji je jedan od njih prethodno unajmio u Zagrebu.

Nakon dolaska u Beograd i smještaja u privatnom apartmanu krenuli su na večeru u jedan od lokala Beton Hale, a nakon toga nastavili su provod u Gotiku. U jednom je trenutku Matej odlučio izaći iz kluba, ali je ostavio jaknu i novčanik. Kamere su ga snimile kako trči obližnjim ulicama i trenutak kad se kod restorana Sava Nova na Savskoj promenadi spušta do platoa kod Save.

Policiji je i dalje najveći misterij zašto je Matej otišao iz kluba te što je bio povod njegova odlaska. Ono što je policija uspjela ustanoviti jest da se signal njegova mobitela poklapa s objektom koji je snimljen kako pluta u rijeci Savi, a snimljen je te kobne noći. Skoro tri mjeseca za Matejem Perišom tragaju ekipe riječne policije, ronioci i žandarmerija, koristili su se sonari i dronovi, ali njegovo tijelo još uvijek nije pronađeno.

Policija je u Srbiji u suradnji s kolegama iz Hrvatske provjeravala i sve dojave osoba koje su navodno vidjele Mateja, ali se pokazalo da niti jedna od njih, nažalost, nije bila točna. Nedavno je također u Savi otkriveno jedno tijelo, no obdukcija je pokazala da se ne radi o Mateju. Zato se sada s nestrpljenjem očekuju rezultati vještačenja tijela zakačenog za splav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2024 20:20