MARKO TARADI

IDE NA ROBIJU JER JE POKUŠAO UBITI HDZ-ovku Pucao na poticaj poduzetnika, koji se zatim ubio i ostavio uznemirujuću poruku

Taradi je na Nikolinu Babić pucao u svibnju 2008. u večernjim satima pištoljem s prigušivačem
 EPH

Marko Taradi (32) nepravomoćno je danas na varaždinskom sudu osuđen na pet godina i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubojstva Nikoline Babić, međimurske HDZ-ovke i suvlasnice tvrtke Međimurjeplet, inače kćeri poznatog međimurskog poduzetnika Alojzija Sobočanca.

Taradi je na Nikolinu Babić pucao početkom svibnja 2008. u večernjim satima u Ulici Mate Lovraka u Čakovcu iz pištolja s prigušivačem. Ona je autom vozila tada trogodišnjeg sina, a prvi metak probio je staklo na njenim vratima i okrznuo joj rukav. Potom je zašla u Marofsku, gdje je Taradi, koji je do te ulice došao prečacem, ispalio još jedan hitac, a metak je pogodio prednji blatobran.

Taradija su, kako je obrazložila sutkinja Melita Mioč Felak, teretili brojni dokazi pa je tako vještačenjem metka pronađenog u braniku auta Nikoline Babić i DNK traga pronađenog na pištolju utvrđeno da je pucao upravo Taradi. Iz obrazloženja presude proizašlo je i da je Taradi to učinio na poticaj poduzetnika Miljenka Crnčeca.

Crnčec i obitelj Sobočanec godinama su bili u zavadi, a Nikolina Babić i njena obitelj sumnjali su da on stoji iza cijele te priče. Crnčec je dva dana nakon Taradijeva uhićenja u lipnju 2014. počinio samoubojstvo i to upravo ispred kuće Nikoline Babić, a pokraj njegova tijela u terencu pronađena je i poruka “Ostavio sam smeće da živi da nemate problema u životu. Pusa.”

Taradi je i sam govorio da nije imao nikakvog motiva za ubojstvo poduzetnice jer ne poznaje ni nju ni njenu obitelj. Dva tjedna prije pokušaja ubojstva u Lovrakovoj ulici s Crnčecom je bio u streljani i Crnčec mu je dao da puca iz pištolja.

- Nakon toga mi je rekao da obrišem pištolj pa sam ga ja s jedne strane obrisao, a s druge držao. Otud bi mogao na pištolju biti moj DNK - tvrdio je. Da je Taradi atentat pokušao upravo na poticaj Crnčeca sud je zaključio i po njihovu odnosu. Taradi je naime Crnčeca upoznao kad mu je bilo 15 godina i smatrao ga je drugim ocem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:41