NEPOPRAVLJIVI MIROSLAV LEŠ

'IDEM NA SLOBODU? HVALA VAM LIJEPA!' Nakon izlaska iz pritvora okorjeli razbojnik u sljedeća dva mjeseca opljačkao još desetak pošta i dućana

Osim zbog šest pljački u poštama i kladionicama za koje je već osuđen te još šest u studenome i prosincu prošle godine, stari policijski znanac Miroslav Leš prijavljen je i da je zajedno s 35-godišnjim kompanjonom odgovoran za četiri razbojstva na području Velike Gorice i Zaprešića od kraja studenoga do kraja prosinca prošle godine.

Ovaj put je Leš, koji je 12. listopada nakon presude za razbojstva pušten na slobodu, prijavljen da je zajedno s kompanjonom opljačkao poslovnice pošte u Velikoj Mlaki i Donjoj Lomnici 27. studenoga i 4. prosinca prošle godine gdje su se uz prijetnju oružja domogli 11.400 kuna.

Treće razbojstvo počinio je sa zasad nepoznatim počiniteljem 27. prosinca oko 18.15 sati na Lučkoj cesti u Luci gdje su maskirani ušli u ljekarnu i uz verbalne prijetnje od zaposlenice ukrali oko 3000 kuna.

U četvrtom razbojstvu u trgovini na Trgu sv. Roka u mjestu Luka 16. prosinca oko 19.15 sati kompanjon mu je opet bio supočinitelj iz pošte. Maskirani su ušli u prodavaonicu i, prijeteći pištoljem, od zaposlenice uzeli oko 1500 kuna. Peto razbojstvo u pokušaju osumnjičeni je dvojac počinio 29. prosinca 2017. opet u Luci i opet u prodavaonici na Trgu sv. Roka kada su maskirani ušli u trgovinu i prijeteći plastičnim pištoljem te uporabom tjelesne snage i verbalne prijetnje od zaposlenice pokušali ukrasti novac. Ukupna šteta u svim razbojstvima je oko 16.000 kuna.

Nakon kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog dvojca nadležnom Državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće. Kad mu je sudac Tomislav Juriša 12. listopada izricao kaznu, Leš je rekao: “Idem na slobodu? Hvala vam lijepa”. Zahvalio je sucu i skočio na noge. No, brzo je opet uskočio u lisice i opet je iza rešetaka u Remetincu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:34