ORGANIZIRAO PROSTITUCIJU

IDENTIFICIRAN MUŠKARAC (57) KOJEG SE SUMNJIČI ZA PODVOĐENJE ŽENE (30) Sumnja se da se radi o djelatniku istarske podružnice Ministarstva poljoprivrede

 
Ilustracija
 Sergej Drechsler / Ilustracija / CROPIX

Neslužbeno se doznaje da je pedesetsedmogodišnji muškarac kojeg je Istarska policija uhitila zbog sumnje za organiziranje prostitucije i iznudu 30-godišnjakinje Vodnjanac Albin Lampe, pročelnik je istarske županijske podružnice Ministarstva poljoprivrede te radi kao savjetnik za šume, piše Glas Istre.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, Pulska policija utvrdila je da postoji sumnja da je Lampe počinio kaznena djela prostitucije, spolnog uznemiravanja i iznude. Spomenuti je u petak, 11. listopada, ispitan u državnom odvjetništvu i u popodnevnim satima doveden pred suca istrage.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 57-godišnjak od 1. srpnja do 24. rujna ove godine, iskoristio tešku financijsku situaciju 30-godišnje Zagrepčanke i njen odnos zavisnosti o njemu te joj je na području Pule, Medulina, Fažane i Rovinja organizirao susrete s drugim osobama radi pružanja spolnih usluga uz novčanu naplatu.

Muškarac je također i sam koristio spolne usluge 30-godišnjakinje uz novčanu naplatu te je uzimao dio njene zarade, a kad je 30-godišnjakinja odlučila prestati s pružanjem spolnih usluga, njemu i drugim osobama, 57-godišnjak ju je počeo iznuđivati. Tražio je od nje novac ili da mu nastavi pružati spolne usluge ili će objaviti njene eksplicitne fotografije i snimke koje je snimio bez njena znanja.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja u petak u jutarnjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:47