NASILNI INCIDENT

IKONA HRVATSKE NOGOMETNE LIGE OSUĐENA NA UVJETNI ZATVOR Novinara lokalnog portala udario je šakom u glavu pa ga nastavio mlatiti nogama i šakama

 
Jakov Surać
 / Luka Gerlanc / CROPIX

Bivši nogometaš i kapetan NK Zadra Jakov Surać (43) proglašen je krivim na Općinskom sudu u Zadru za premlaćivanje Hrvoja Bajla (33), vlasnika portala Zadar News. Surać je dobio uvjetnu kaznu u trajanju od deset mjeseci s rokom kušnje od tri godine, javlja Zadarski.hr.

Podsjetimo kako je krajem lipnja prošle godine policija privela bivšeg kapetana NK Zadra pod sumnjom da je pretukao 33-godišnjeg Hrvoja Bajla. Incident se odigrao na Obali kneza Branimira, a Surać je uhićen nekoliko sati kasnije na biogradskom području.

Općinsko državno odvjetništvo teretilo je Suraća da je 24. lipnja 2018. oko 19,30 sati u Zadru, vidjevši Bajla kojem je zamjerio sadržaj tekstova koje je objavio, prišao mu, te, u cilju da kod njega izazove strah, uputio mu prijeteće riječi, a potom ga, u namjeri da ga teško tjelesno ozljedi, udario šakom u glavu uslijed čega je oštećenik pao na pod.

Suraća se tereti da je Bajla, dok je ležao na podu, više puta udarao nogama i šakama u glavu i tijelo, ponavljajući prijeteće riječi pri čemu je oštećenik zadobio teške tjelesne ozljede (prijelom desne podlaktice) te je osjetio strah za vlastiti život i strah u vezi obavljanja svog posla.

U optužnici je predloženo da se protiv Suraća odredi mjera opreza zabrane približavanja oštećeniku na udaljenosti manjoj od 50 metara te zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s Bajlom (čl. 98. st. 2. toč. 4. i 5. ZKP/08, u vezi sa čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP/08)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2023 19:23