NARKO POSAO

Ilegalni biznis u šibenskoj kaznionici: Kuhar donosio drogu zatvoreniku, ovaj je dalje preprodavao

Od ekipe je ukupno oduzeto 15,3 grama hašiša, 2,9 grama marihuane, pet jointa, 18 tableta i šest mobitela s punjačima
Zatvor u Šibeniku
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Služenje zatvorske kazne u šibenskom zatvoru teško je palo 30-godišnjem zatvoreniku pa se skompao sa zatvorskim kuharom preko kojeg mu je u kaznionicu unesena droga na čijoj je preprodaji dalje zarađivao.

Naime, šibensko je tužiteljstvo jučer ispitalo pet osoba i donijelo rješenje o provođenju istrage zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a jednog od njih se tereti i za nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Tužiteljstvo sumnja da je 51-godišnji muškarac, zaposlen kao kuhar u kaznionici, od svibnja do 22. kolovoza 2021. dogovorio s 30-godišnjim stanarom zatvora da će mu izvana dostavljati hašiš i kokain. Tako je i bilo u devet navrata, a osim droge kuhar je, sumnja se, unosio u zatvor i mobitele te za uzvrat zaradio oko 13 tisuća kuna.

- Osnovano se sumnja da, nakon što je okrivljeni 51-godišnjak drogu preuzeo na širem području od osoba s kojima je to dogovorio zatvorenik, točnije od 26-godišnjakinje, 32–godišnjaka i 36-godišnjaka, te ju unio u zatvor za što je dobio novčanu nagradu od okrivljenog 30-godišnjeg zatvorenika i predao mu drogu, koju je on potom prodao zatvorenicima - kažu iz šibenskog tužiteljstva.

Dodaju potom i da je 36-godišnjak u svojoj obiteljskoj kući nedozvoljeno držao automatsku pušku tipa PPS-41 zajedno s pripadajućim spremnikom, te spremnikom za automatsku pušku AK-47 kao i više od stotinjak komada puščanog streljiva.

Od ekipe je ukupno oduzeto 15,3 grama hašiša, 2,9 grama marihuane, pet jointa, 18 tableta i šest mobitela s punjačima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:21