UBOJSTVO DENISA TOTA

‘Imamo novu informaciju koja jasno dokazuje da su premijer i ministar pokušali sve zataškati!‘

Sumnjive okolnosti oko smrti mladog hrvatskog rukometaša postale su i tema političkih obračuna u Sjevernoj Makedoniji

Premlaćivanje Denisa Tota i Angelo Georgievski (mala fotografija)

 Cropix, Facebook, Twitter

Brutalno premlaćivanje u Skoplju hrvatskog rukometaša Denisa Tota (27), koji bi danas trebao biti pokopan u rodnom Đakovu, od još uvijek otvorenog krimnalističkog slučaja poprima sve više razmjene političkog obračuna na makedonskoj političkoj sceni.

U ponedjeljak se na Youtubeu pojavila snimka u trajanju od 80 sekundi na kojoj se vidi brutalno premlaćivanje i cipelarenje Denisa Tota u čemu prednječi muškarac navodno identificiran kao osuđeni makedonski diler Angel Georgievski za kojim policija još uvijek traga. Nepoznat netko tko je postavio snimku naslovio ju je "Ubojstvo koje MUP i Kovačevski trude zataškati", aludirajući time izravno na makedonskog premijera Dimitra Kovačevskog i ministra unutarnjih poslova Olivera Spasovskog.

Sumnjive okolnosti oko smrti mladog hrvatskog rukometaša, odnosno službenih izjava o ovoj tragediji koje su prethodile rezultatima obdukcije i koje bude sumnju u zataškavanje slučaja, postale su i tema političkih obračuna u S. Makedoniji. Oporbeni VMRO-DPMNE tako je prozvao i optužio vladajuće, odnosno makedonski MUP te ministra unutarnjih poslova Olivera Spasovskog da su pokušali prikriti Denisovo ubojstvo.

Opozijski lider Hristijan Mickoski, nakon što je objavljena fotografija osumnjičenog Angela Georgijevskog oglasio se da se ubojstvo Denisa Tota ne bi trebalo politiizirati i da će MUP razjasniti tko je kontinuirano cijeli slučaj gurao pod tepih, ali je naglasio da trebaju odgovarati i oni koji skrivaju počinitelja zločina.

- Naše informacije pokazuju da postoji najmanje desetak svjedoka ubojstva – rekao je Mile Lefkov, saborski zastupnik VMRO-DPMNE, dodavši kako je prema njihovim saznanjima u neposrednoj blizini bila policija koja nije prijavila ubojstvo, već prirodnu smrt mladića.

- Stoga je odgovornost MUP-a i Spasovskog tim veća, jer su njegove ekipe bile izravno prisutne na terenu. Umjesto da spriječi, ili barem odmah rasvijetli slučaj, MUP je pustio ubojicu da pobjegne. Spasovski skriva istinu o ubojstvu, ako do kraja dana ne izađe i ne kaže istinu, jasno je da se skriva. Zahtijevamo odgovore i odgovornost - poručio je u ponedjeljak Lefkov.

Promptno se oglasilo i skopsko tužiteljstvo koje je priopćilo kako zasad nema indicija da je netko prikrivao ubojstvo Denisa Tota.

Na pokop Denisa Tota danas u 15 sati na Gradskom groblju u Đakovu, doći se, kako je najavljeno igrači i vodstvo skopskog Rukometnog kluba Butel za koji je hrvatski rukometaš igrao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 21:18