REMETIO JAVNI RED I MIR

IMOĆANIN NAPRAVIO RUSVAJ U POLICIJSKOJ STANICI Vrijeđao je sve i svakoga, razbio službeni auto, porazbacao inventar, istukao jednog policajca...

Ilustracija
 Sergej Drechsler / HANZA MEDIA

U policijskom pritvoru završio je 23-godišnjak osumnjičen zbog prijetnji i napada na policajce koji su došli na intervenciju u ugostiteljski objekt u Imotskom gdje je na Novu godinu oko 6,20 sati narušavao javni red i mir, doznaje se u ponedjeljak u splitsko-dalmatinskoj policiji.

Kako se navodi u policijskom izvješću 23-godišnjak je u nedjelju u ugostiteljskom objektu u Imotskom narušavao javni red i mir, a prilikom intervencije vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike te se oglušio na njihovu zapovijed da se smiri.

"Radi sprječavanja daljnjeg protupravnog ponašanja nad njim su uporabljena sredstva prisile. Prilikom dovođenja u prostorije policije 23-godišnjak je pružao aktivni otpor, te je tjelesno ozlijedio policijske službenike, oštetio policijsko vozilo i inventar policijske postaje. Prethodno mu je pružena liječnička pomoć u Domu zdravlja Imotski, a daljnju liječničku pomoć je odbio", izvijestila je policija.

Dodaju da je liječnička pomoć pružena i policijskom službeniku koji je lakše ozlijeđen. Zbog pružanja aktivnog otpora i sprječavanja daljnjeg protupravnog ponašanja nad 23-godišnjakom su, kako se navodi u policijskom izvješću, upotrijebljena sredstva prisile i to "tjelesna snaga i sredstva za vezivanje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2023 16:51