NA UDARU USKOKA

Imotski policajac skrivao bjegunca s dviju tjeralica, službenim autom ga vozio do ilegalnih prijelaza

Granični policajac je skrivao osuđenika i omogućio mu da u Hrvatsku ulazi i izlazi izvan međunarodnih graničnih prijelaza
 Davor Pongračić/Cropix

Uskok je u ponedjeljak pokrenuo istragu nad 33-godišnjim graničnim policajcem kojega sumnjiče da je skrivao osuđenika za kojim su raspisane međunarodne tjeralice.

Uskok sumnja da policajac, od 4. studenog do 19. prosinca, kao službenik Postaje granične policije Imotski nije prijavio boravak u osuđenika za kojim su raspisane međunarodne tjeralice Crne Gore te Bosne i Hercegovine na temelju presuda kojima je osuđen na zatvorske kazne.

Granični policajac je, dodaje Uskok, skrivao osuđenika i omogućio mu da u Hrvatsku ulazi i izlazi izvan međunarodnih graničnih prijelaza vozeći ga službenim policijskim vozilom do ilegalnih prijelaza.

Ističu i da mu je u dva navrata omogućio da napusti Hrvatsku "bez prijavljivanja njegovog boravka i bez poduzimana radnji za njegovo uhićenje". Time je omogućio višestrukom osuđeniku da izbjegne uhićenje i izručenje Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, zaključio je Uskok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2022 08:07