CARINICI U AKCIJI

INCIDENT NA BAJAKOVU 'Kamion se počeo ljuljati, uređaj je pokazao da su u njemu živa bića'

 Carina

OSIJEK - Granični prijelaz Bajakovo pred zoru u ponedjeljak 'preplavili' su državljani Sirije. Sedmorici ilegalaca daljnju putešestviju omeli su carinski službenici u suradnji s policijom na samom ulazu u Hrvatsku.

Provodeći redovne mjere carinskog nadzora teretnog prometa, opravdano su posumnjali u sadržaj kamiona grčkih nacionalnih oznaka u vlasništvu jedne grčke tvrtke. Vozača s grčkom putovnicom, naime, oblio je znoj. Dok je na robnom terminalu carinicima prijavljivao teret koji prevozi, točnije četiri rabljena teretna vozila marke Unimog Mercedes, 50 metara dalje uočio je da se njegov kamion zapravo čudnovato ljulja. Ubrzo su sve oči bile uperene u kamion iz Grčke, a vozač je shvatio kako će put za Njemačku zakomplicirati.

Kako? Kamion je izdvojen na detaljan carinski pregled iako carinska plomba i uže nisu bili oštećeni. Uređaj za kontrolu je pokazao da u priključnom vozilu kamiona postoje živa bića. Otvorili su vrata i ugledali sedmoricu veličanstvenih ilegalaca kako proviruju iza tereta. Vozač se prenerazio, a carinci i policija su dobili dodatni posao.

Utvrđeno je da su ilegalni imigranti u tovarni prostor ušli nakon što su na prednjem, gornjem dijelu priključnog vozila prerezali skalpelom carinsku ceradu, ukrcali se unutra i samoljepljivom trakom iznutra zalijepili otvor kroz koji su prethodno ušli. Upravo taj podatak oslobodio je krivnje grčkog kamiondžiju, a sa Sirijcima se pozabavila pogranična policija na Bajakovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:29