HITNO OPERIRAN

INCIDENT NA GRANICI S MAĐARSKOM Policajac si slučajno propucao nogu, metak probio arteriju... jedva ostao živ

 Ranko Šuvar / CROPIX

Granični policajac (37) iz Policijske postaje Koprivnica teško je ranjen jučer u postaji u Otočki, nedaleko od graničnog prijelaza Gola s Mađarskom.

Najvjerojatnije zbog nespretnog rukovanja službenim pištoljem 37-godišnjak si je ispod radnog stola propucao lijevu natkoljenicu, a život mu je spašen hitnom operacijom u koprivničkoj Općoj bolnici. Metak ga je, doznajemo iz policijskih izvora, zamalo bio usmrtio jer je probio arteriju i venu. Krvi je, pričaju, bilo posvuda, a osim liječnicima, neoprezni granični policajac može zahvaliti što je ostao živ i prisebnosti i hitnoj reakciji svojih kolega. Oni su mu prvi pružili hitnu pomoć i spriječili da iskrvari do bolnice.

Kako je priopćio glasnogovornik koprivničko - križevačke policije Dražen Laljek, 37- godišnji se policajac oko 12.45 sati sam ranio iz službenog pištolja. Iz još uvijek nepoznatog razloga pištolj mu je opalio ispod radnog stola, a sve se to dogodilo nakon što su kolege iz Koprivnice u Postaji granične policije proveli redovni godišnji pregled oružja.

- Policijski je službenik s teškim ozljedama prevezen u koprivničku Opću bolnicu, a u tijeku je kriminalističko istraživanje - priopćio je Dražen Laljek. Pištolj kojim se ranio poslan je vještačenje, a ukoliko se utvrdi policajčeva odgovornost, protiv njega će biti pokrenut stegovni postupka.

- O eventualnom stegovnom postupku deplasirano je govoriti. Bitno je da je ostao živ. Dok dođe k sebi nakon operacije obavit ćemo s njim razgovor - rekao je Laljek. (Karlo Eisenbeisser/Podravski list)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:38