FIZIČKI OBRAČUN

Incident u Istri: Suvozač pijanog vozača odbio policajcu dati osobnu, a onda je krenuo kaos...

Radi sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike, muškarac je uhićen i doveden u policijsku postaju

Ilustracija

 Ante Cizmic/Cropix

Suvozač pijanog vozača ekstremno se uzrujao pod okriljem noći u istarskoj Brtonigli kada ga je policajac zatražio na uvid osobnu iskaznicu. Negodovanje je prešlo u fizički obračun pa se policajcu unio u lice te ga udario i odgurnuo. Na kraju su oba 58-godišnjaka završila u policijskoj postaji.

Iz PU istarske kažu da je do incidenta došlo 55 minuta poslije ponoći jučer u Ulici Svetog križa u Brtonigli kada su zatekli varaždinski Renault poprečno zaustavljen na prometnoj traci.

- Obavljenom kontrolom utvrđeno da je vozilom 58-godišnjak upravljao pod utjecajem alkohola sa 1.60 promila, dok se na mjestu suvozača nalazio drugi 58-godišnjak koji je odbio dati na uvid osobnu iskaznicu i počeo negodovati zbog policijskog postupanja. U trenutku kada ga je policijski službenik upozorio da će ga privesti u policijsku postaju radi utvrđivanja identiteta, muškarac se unio u lice policijskom službeniku, udario ga i odgurnuo. Radi sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike, suvozač je uhićen i doveden u policijsku postaju - kažu iz istarske policije navodeći da je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog prisile prema službenoj osobi. Također, zaradio je i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici s obzirom da kod sebe nije imao dokument.

Vozač, pak, automobila, koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, smješten je u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će protiv njega, kažu iz policije, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti pokrenut prekršajni postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:32