SRAMOTAN ČIN

INCIDENT U VARAŽDINU Mladić razbacao lampione kojima su građani ispisali riječ Vukovar

 Marko Todorov / CROPIX / Marko Todorov / CROPIX

VARAŽDIN Varaždinci su Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježili u ponedjeljak okupljanjem na centralnom gradskom trgu.

Lampionima u obliku Vukovarskog vodotornja ispisali su riječ Vukovar te na taj način odali počast gradu heroju i herojima koji su sudjelovali u njegovoj obrani. No, sve to pokušao je zasjeniti jedan pijani mladić (25) koji je iz nepoznatog razloga razbacao lampione. Uhitila ga je policija.

Na Trgu Kralja Tomislava u Varaždinu okupili su se u ponedjeljak poslijepodne učenici varaždinskih osnovnih škola, predstavnici braniteljskih udruga i lokalnih vlasti te građani kako bi odali počast gradu heroju povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Grad Varaždin i Varaždinska županija kupili su 500 lampiona u obliku Vukovarskog vodotornja, pomažući na taj način udruzi Vukovarski leptirići, kojima su okupljeni ispisali riječ Vukovar. No, nakon kratke i dostojanstvene svečanosti dogodio se incident u kojem je sudjelovao jedan mladić (25) koji je razbacao lampione.

Incident se dogodio u ponedjeljak oko 20 sati. Mladić (25) je bio pod utjecajem 1,61 promila alkohola te je vikao i nogama udarao i razbacivao lampione kojima su građani ispisali riječ Vukovar.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, spomenuti im je odbio dati na uvid osobnu iskaznicu i svoje osobne podatke, vrijeđajući ih pritom raznim pogrdnim riječima i psovkama.

S obzirom da se nije želio smiriti i prestati s narušavanjem javnog reda i mira, policijski službenici su ga priveli i doveli u prostorije PU varaždinske gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 12:22