STIGLA I POLICIJA

Incident u vlaku za Zagreb šokirao putnike: ‘Ku***, ti moraš ostati u Sisku jer si moja žena!‘

46-godišnji Đ.A. nikako SE nije mogao pomiriti da ga partnerica, koja od njega bježi s jednogodišnjim djetetom u naručju, ostavlja
 Damir Krajac/Cropix

"Ku*vo, ti moraš ostati u Sisku jer si moja žena" – izvikivao je 17. rujna predvečer u vlaku na putu prema Zagrebu 46-godišnji Đ.A. koji se nikako nije mogao pomiriti da ga partnerica, koja od njega bježi s jednogodišnjim djetetom u naručju, ostavlja.

Prestravljenoj ženi nije preostalo ništa drugo nego da kroz suze zamoli kondukterku u vlaku da pozove policiju koja je 46-godišnjeg muškarca, inače njegovatelja po zanimanju, uhitila i odvela u policiju na obradu.

Prema optužnom prijedlogu koji je stigao na ivanićgradski sud, sve se počelo odvijati na Kolodvorskoj ulici u Velikoj Gorici oko 19 sati netom prije ukrcaja u vlak gdje je nevjenčanu partnericu uz kišu uvreda pokušavao uvjeriti da je njoj i djetetu mjesto uz njega.

Potom je za njom ušao u vlak gdje je nastavio s istim vulgarnim i naredbodavnim vokabularom uporno joj ponavljajući pred ostalim putnicima da se vrati u Sisak kod njegove obitelji na još nekoliko dana. Vidjevši da ne namjerava odustati od svojih nakana, nesretna je žena zamolila kondukterku za pozove policiju jer je sve što joj je izrekao kod nje prouzročilo strah i uznemirenost.

Zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, iako je i 2018. pravomoćno osuđivan zbog nasilja u obitelji prema istoj osobi, sud mu je izrekao ublaženu kaznu – 40 dana zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje. Također je oslobođen i plaćanja troškova prekršajnog postupka, a obzirom da su se odrekli prava na žalbu, sudska je odluka odmah postala i pravomoćna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:44