NAPAD

Incident u Vukovaru: Izvukli mladića iz auta i tukli ga palicama i nogama, u bijegu napali i policajca

Dvojica počinitelja naknadno su pronađeni te je nad njima provedeno krim istraživanje te su predani pritvorskom nadzorniku
Ilustrativna fotografija
 Duje Klarić/cropix

Vukovarsko-srijemska policija izvjestila je o fizičkom napadu dvojice mladića od 25 i 26 godina na 23-godišnjaka u Vukovaru kao i policijskog službenika kojega je dvojac napao u pokušaju bijega, a zatekao se na mjestu gdje su napadači ostavili automobil kojim su namjeravali pobjeći.

Oko 23 sata 7. prosinca na raskrižju ulica Grgura Ninskog i Hrvatske nezavisnosti u Vukovaru, osumnjičenici su izvukli 23-godišnjaka iz automobila vinkovačkih registracijskih oznaka te mu zadali više udaraca palicama i nogama pri čemu je 23-godišnjak lakše ozlijeđen.

Potom su se trčeči udaljili ulicom Hrvatske nezavisnosti prema automobilu parkiranom u Samoborskoj ulici kraj kojeg se u tom trenutku nalazio policajac koji je provjeravao registracijske oznake automobila.

Ugledavši policijskog službenika, 26-godišnjak je zastao te se trčeći udaljio nazad prema ulici Hrvatske nezavisnosti, dok je 25-godišnjak prišao automobilu sa stražnje strane, oglušio se na policijsku naredbu da stane, odgurnuo ga te sjeo u vozilo u namjeri da ga pokrene i pobjegne, kažu u policiji.

Dodaju da je policajac nakon toga, radi odbijanja napada i sprječavanja bijega, prema 25-godišnjaku uporabio raspršivač s nadražujućom tvari.

Unatoč tomu, 25-godišnjak je pokrenuo motor automobila te pokušao zatvoriti vrata prignječivši šaku policijskog službenika koji se uspio osloboditi ruku prikliještenu u vratima vozila, a 25-godišnjak se zatim udaljio automobilom.

U vukovarskoj bolnici policijskom službeniku su utvrđene lakše ozljede.

Dvojica počinitelja naknadno su pronađeni te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje te su predani pritvorskom nadzorniku. Protiv obojice bit će podnijeta kaznena prijavu tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju, dok protiv 25-godišnjaka kaznena prijava slijedi i za prisilu prema službenoj osobi, navode iz policije.

Dodaju da je načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio uporabu sredstava prisile u ovom događaju opravdanom i na zakonu utemeljenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2022 23:01