SUĐENJE PODUZETNIKU

INDIRA IZ COLONIJE SVJEDOČILA NA SUDU 'Nisam čula da je Antić Zefo ikome prijetio'

 Tomislav Krišto / CROPIX

Svjedočenjem Indire Levak, pjevačice Colonije, te Vladimira Ivičeka, vlasnika špediterske firme, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje poduzetniku Josipu Antiću Zefi, optuženom za iznuđivanja Davora Golubića, likvidiranog prije četiri godine na Savskoj cesti u Zagrebu. Na upit sutkinje Dubravke Čošić zna li išta o poslovnom odnosu Antića i Golubića, Indira Levak je rekla da se dogovorila sa Narcisem Mujkićem, bivšim suprugom, da prodaju stan na Gračanskoj cesti te da se kao kupac pojavio Golubić.

- Moj bivši suprug Narcis Mujkić i ja smo 2006. dogovorili prodaju stana na Gračanskoj cesti. Kao kupac se pojavio Golubić sa suprugom. Vidjeli su stan i svidio im se jako te su se odlučili za kupnju. No stan nije bio uknjižen pa im je Narcis rekao da će pokrenuti uknjižbu ako su ozbiljni kupci te da se mogu odmah u njega i useliti. Cijena stana je bila oko 350.000 eura. Tad sam prvi i zadnji puta vidjela Golubiće. Kako sam te godine puno putovala po Americi, Narcisu sam stan darovala da on sredi prodaju, a kome ga je na kraju prodao, ne znam. Novac od prodaje stana nikada nisam vidjela, nego sam godinu dana kasnije čula od Narcisa da ga je utrošio u moju kuću u Šestinama. U konačnici ni ne znam tko je u stanu na Gračanskoj živio. Ja sam neko vrijeme stanovala kod bivše punice – opisala je u sudnici okolnosti prodaje luksuznog stana popularna pjevačica Indira Levak. Odgovarajući, pak, na pitanja tužiteljstva kada je upoznala Antića i zna li za ikakav poslovni odnos Narcisa Mujkića i Antića, Indira Levak je ispričala kako su njih dvojica bili u dobrim odnosima te da je Antića često znala viđati u Mujkićevom poslovnom prostoru u Medvedgradskoj ulici gdje su na kompjutoru gledali razne automobile.

- Ne znam je li i Antić bio zainteresiran za kupnju stana na Gračanskoj, ali znam da ga je zanimala kupnja moje kuće u Šestinama a čiju prodaju je dogovarao Narcis. Nemam nikakvih saznanja o poslovanjima Antića i mog bivšeg supruga niti mi je Narcis ikad spominjao, a niti sam čula od ikog, da mu je Antić prijetio niti da od njega strahuje. Sjećam se da je Narcis imao prometnu nesreću. No ne sjećam se je li Porscheom ili nekim drugim vozilom jer je svaki dan vozio drugi auto obzirom da se bavio prodajom automobila – prisjetila se još pjevačica odgovarajući na pitanja.

Svjedok Vladimir Iviček objasnio je u sudnici neuspjeli pokušaj carinjenja skupocjenog Porschea koji je Golubić prodao Antiću.

- Antić je jedan dan došao k meni u moju špeditersku firmu jer je htio ocariniti Porsche koji je kupljen na neku povlasticu. Dovezao je auto, ostavio dokumentaciju, ali carinik je utvrdio da nedostaje jedan papir te da vozilo bez tog papira ne može biti ocarinjeno. To sam rekao Antiću pa je Golubića zvao predamnom. Na kraju sam pripremio papirologiju za izlaz auta van države pa je Golubić došao po Porsche i dobio sam garanciju da je auto preko Bregane napustio državu – pojasnio je u sudnici poduzetnik Vladimir Iviček.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 13:42