VELIKO OSIGURANJE

Interventna s dugim cijevima na ulicama Zagreba: Jedan od šefova Zemunskog klana doveden u Selsku

Korać se na ispitivanju u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva zadržao vrlo kratko te nije poznato kako se očitovao o optužbama

Filip Korać i ilustracija policajca s automatskim oružjem

 Niksa Stipanicev/Cropix/Mup Srbija

Jutros u osam sati pod velikim mjerama osiguranja koje su uključivale pripadnike interventne policije naoružane dugim cijevima i s pancirnim prslucima, Filip Korać, kojeg su mediji prozivali kao jednog od čelnika Zemunskog klana, a koji se prije tri tjedna nenadno pojavio pred Remetincem te se predao zbog optužbi da je imao krivotvorenu hrvatsku putovnicu, ispitan je u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Selskoj ulici u Zagrebu.

Korać se na ispitivanju zadržao vrlo kratko te nije poznato kako se očitovao o optužbama.

- Moj branjenik se očitovao o pouci o pravima kojom mu se na teret stavlja krivotvorenje putovnice, rekao nam je Koraćev odvjetnik Gordan Preglej ne želeći ulaziti u sadržaj iskaza njegovog branjenika.

Nakon ispitivanja Korać je pod pratnjom vraćen u Remetinec.

Korać je, kako je to utvrdila istraga, nabavio krivotvorenu putovnicu Republike Srbije na ime Slobodana Koralije, inače državljanina Srbije rođenoga u hrvatskom Podunavlju. Krajem listopada 2017. u matičnom uredu u Tovarniku na osnovi te krivotvorene putovnice, koja je sadržavala njegovu fotografiju, te osobne podatke Slobodana Koralije, Korać je podnio zahtjev za dobivanje hrvatske domovnice i rodnoga lista, na ime Koralije.

Nešto više od mjesec dana kasnije, 7. prosinca 2017. došao je u Zagreb. Najprije je otišao u Poreznu upravu u Novom Zagrebu, gdje je izvadio OIB, a zatim se sa svim tim dokumentima uputio ravno u policijsku centralu u Petrinjskoj.

Podnio je zahtjev za prijavu prebivališta u Hrvatskoj i potom podnio zahtjev za e-putovnicu i e-osobnu u žurnoj proceduri, a što su mu, nemajući ikakav razlog sumnjati u njegov identitet i izdali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:58