NERAZJAŠNJENA POGIBIJA

INTRIGANTAN ZAOKRET U ISTRAZI MISTERIOZNE SMRTI SPLITSKOG HULIGANA Firića tri auta pregazila na autocesti A3 nakon što je izbačen iz jurećeg vozila?

 Profimedia, ATA Images Editorial

Ante Firić (27), koji je u medije dospio prije deset mjeseci kao jedan od splitskih huligana koji je uhićen u Beogradu nakon nereda na utakmici između Partizana i Crvene zvezde, smrtno je stradao tijekom noći na utorak pokraj Ivanić Grada pod misterioznim okolnostima.

Naime, Firić je u oko 5.40 sati ujutro iz nekoga razloga pretrčavao autocestu A3 te su na njega naletjela tri automobila koja su ga usmrtila. Dok okolnosti same nesreće nisu tajna te je policija ispitala vozače koji su svojim automobilima neuspješno pokušali izbjeći Firića koji je istrčao ispred njih, što je korpulentnog Splićanina nagnalo da pretrčava autocestu na mjestu udaljenome kilometar od najbliže kuće, policija tek pokušava rekonstruirati.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, policija istražuje mogućnosti da je Firić prije smrti bio žrtva kaznenog djela. Prema nekim od tih informacija, Firić je navodno bježao pred nekim, dok je prema drugoj verziji bačen iz jurećeg automobila. Međutim, niti za jednu od ove dvije verzije u srijedu nismo mogli dobiti potvrdu. Odmah nakon provedenoga očevida kriminalisti su pokrenuli izvide kako bi, prije svega, rekonstruirali, gdje je i s kim Firić bio do svoje tragične pogibelji.

Također, kako doznajemo, policija je odmah zatražila snimke nadzornih kamera s autoceste kako bi se razjasnilo kako je Firić uopće dospio do mjesta gdje je pregažen. Iako se bila pojavila i priča da su članovi Firićeve obitelji prije nekoliko dana prijavili njegov nestanak, tu informaciju policija je demantirala.

Firić je javnosti najpoznatiji kao jedan od sudionika velike tučnjave u Beogradu na utakmici Crvene zvezde i Partizana prošle godine za koju je dobio šest mjeseci zatvora. Od šestorice Splićana koji su se zatekli na beogradskome derbiju, Firić je bio najteže prošao, te je u tučnjavi zadobio nagnječenje mozga, zbog čega je bio hospitaliziran u beogradskoj Vojnomedicinskoj akademiji (VMA). Osim Firića u Beogradu su istom prilikom bili uhićeni i poznati splitski MMA borci Jakov Podrug i Damir Tovarović, a svi su nakon izdržanih zatvorskih kazni dobili petogodišnji izgon iz Srbije.

Bizarna priča o splitskim huliganima koji su se našli u sukobu Grobara i Delija nikada do kraja nije razjašnjena, a prema informacijama iz srbijanskih medija, Splićani su bili angažirani kao tjelohranitelji jednoga od vođa jedne frakcije Grobara koja je namjeravala zauzeti južnu tribinu Partizanova stadiona.

Osoba koju se navodno trebali štititi osim u srbijanskim navijačkim, odnosno huliganskim krugovima povezuje se i s vrlo ozbiljnim srbijanskim kriminalnim krugovima upletenima u naručene likvidacije i međunarodnu trgovinu kokainom. I prije incidenta u Beogradu Firića je policija prijavljivala zbog nasilnih kaznenih djela.

Prije svega zbog sudjelovanja u napadu na sada pokojnog Franu Žuvelu, vlasnika bistroa Marinero u gradu Hvaru sredinom lipnja 2014. godine, zbog čega je također bio u istražnom zatvoru kao dio peteročlane grupe koja je to izvela. Također, Firić je zajedno s bratom bio ponovno osumnjičen zbog sudjelovanja u tučnjavi u ljeto 2016. godine u Ulici Stanka Vraza u Splitu, kada su se sukobili s trojicom muškaraca, pri čemu je jedan od tih muškaraca uboden nožem u prsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 10:19