GRAFITI U SPLITU

Išarao grafite po vozilu ZG oznaka uoči utakmice Hajduka i Lokomotive: ‘Bilo je to iz navijačkih pobuda‘

Antonio P. je sprejem napisao na ceradi poluprikolice i na cisterni grafite ACAB, HST i keltski križ pa dobio uvjetnu kaznu

ilustrativna fotografija policijskog očevida

 Ante Cizmic/Cropix

Sat vremena prije nego što je njegov voljeni Hajduk igrao protiv Lokomotive utakmicu 27. kola HT Prve lige na stadionu zagrebačke Kranjevićeve ulice, ostrašćeni Dalmatinac Antonio P. (23) nije uspio kontrolirati svoj navijački naboj.

Pa je oko podne 3. travnja 2021. došao na parkiralište uz splitsku Ulicu kralja Stjepana Držislava gdje se iskalio na tuđoj imovini. Crnim sprejem je prvo pošarao ceradu poluprikolice zagrebačkih registarskih oznaka ispisavši grafite ACAB, HST i keltski križ. Istu "umjetnost" je posijao i na prednjoj strani poluprikolice da bi zatim oštrim predmetom iskidao ceradu u dužini od pola metra. No to nije sve. Jer je sprejem išarao i cisternu za prijevoz cementa koja se nalazila u blizini i bila je u vlasništvu iste tvrtke. Ukupna šteta? Oko 7500 kuna a zbog oštećenja tuđe stvari policija ga je kazneno prijavila te njegov grijeh proslijedila tužiteljstvu.

Nakon podignute optužnice, protiv mladića je nedavno donesena i presuda prema kojoj je osuđen na četiri mjeseca zatvora uvjetno na godinu dana te mora platiti 100 eura sudskih troškova.

U sudnici se mladić posuo pepelom.

- Kriv jesam i prihvaćam sankciju koju predlaže optužba. Iskreno mi je žao što sam to napravio, ali vjerujte mi, bilo je to iz navijačkih ponuda. Sad sam se i zaposlio te sam dodatno odradio tečaj grafike, dizajna i slikarstva – branio se u sudnici 23-godišnjak čiji je nogometni klub navedenog datuma 3. travnja 2021. na njegovu radost odnio pobjedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 15:12