ČETVERO MLADIH

Ispitani osumnjičenici za ubojstvo profesora iz Varaždina, kod djevojke našli pištolj i 293 metka!

Četvorki osumnjičenoj za premlaćivanje 35-godišnjaka koji je umro od zadobivenih ozljeda određen je jednomjesečni istražni zatvor
Ubijeni profesor u Varaždinu
 Zeljko Hajdinjak/Cropix/varaždinski.hr

Četvorki osumnjičenoj za premlaćivanje 35-godišnjaka koji je umro od zadobivenih ozljeda određen je jednomjesečni istražni zatvor, potvrdio je u utorak za Hinu glasnogovornik Županijskoga državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu u ponedjeljak je provelo prvo ispitivanje četvero uhićenih hrvatskih državljana (1992., 1997., 2001. i 1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela ubojstva i nedozvoljenoga posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Iz Županijskoga državnog odvjetništva u priopćenju su naveli da postoji osnovana sumnja da je jedan od osumnjičenih, 29-godišnjak, 29. svibnja 2021. oko 4 sata, na ulici ispred prostorija jedne udruge u Varaždinu, zadao veći broj udaraca 35-godišnjaku drvenom palicom u glavu te ga oborio na tlo.

Također se osnovano sumnja da su potom svi osumnjičenici nastavili zadavati udarce rukama i nogama oštećeniku u glavu, nakon čega su napustili mjesto događaja, a tijelo muškarca prekrili kartonskom ambalažom i uništili njegov mobitel. Muškarac je zadobio teške ozljede glave od kojih je i umro u nedjelju, 30. svibnja.

Navodi se i da postoji osnovana sumnja da je jedna od osumnjičenih, 24-godišnjakinja, u svom stanu u Varaždinu neovlašteno držala improvizirani pištolj i 293 komada streljiva raznog kalibra.

Državno je odvjetništvo predložilo da se protiv svih osumnjičenih odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Glasnogovornik ŽDO-a Varaždin Darko Galić potvrdio je da im je određen istražni zatvor.

"Nakon provedenog ispitivanja sutkinja istrage na ročištu za određivanje istražnog zatvora odredila je istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela u trajanju od mjesec dana", izjavio je Galić.

Umrli 35-godišnjak bio je profesor engleskoga jezika u Gospodarskoj školi u Varaždinu, a mediji navode da je mogući uzrok sukoba bio taj što ih je prijavio zbog kršenja epidemioloških mjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2022 15:43