IMA POSLA ZA FORENZIČARE

ISPLIVALI NOVI DETALJI STRAŠNOG UBOJSTVA U SOLINU Susjedi su šokirani krvoprolićem, isprebijani 92-godišnjak izdahnuo je na stubištu

 
Ilustracija
 Elvir Tabaković / CROPIX

SOLIN - Susjedi solinskog starijeg para su šokirani zločinom koji se dogodio sinoć. Podsjetimo, oko 19 sati 92-godišnji muškarac je pronađen mrtav, a 87-godišnjakinja je, kako smo doznali u PU splitsko-dalmatinskoj, prevezena u KBC Split s teškim tjelesnim ozljedama. Jedan muškarac je priveden i ispituje se kao mogući počinitelj, piše Slobodna Dalmacija.

Navodno je tijelo starca pronađeno izvan stana u zgradi, a starica u stanu. Očevid se stoga obavljao na stepeništu i unutar stana.

Stanari zgrade su u nevjerici nagađali kako je došlo do strašnog zločina. Prema njihovim prepričavanjima, ozljede su nanesene tupo tvrdim predmetom, ali ne zna se za sada je li u pitanju šaka ili neko oruđe. Tvrde također i kako na vratima stana postoje tragovi provale, a ukoliko se to pokaze točno vjerojatno se radi o zločinu iz koristoljublja.

Forenzička ekipa ćem osim materijalnih dokaza u zgradi i stanu, uzeti tragove i briseve i s tijela pokojnika te ozlijeđene žene kao i s privedene osobe. Također se fotografira tijelo te mjesto događaja. Nakon toga se pokojnik prevozi u KBC Split gdje će se na Zavodu za patologiju obaviti obdukcija. Svaki i najmanji detalj bitan je kasnije radi precizne rekonstrukcije te radi točne kvalifikacije nedjela.

Neslužbeno se doznaje da je batom za meso 92- godišnjak na smrt pretučen, a 87-godišnjakinja oblivena krvlju nekako je smogla snage i došla do prvog susjeda zatražiti pomoć. Susjedima je navodno rekla tko ih je napao, pa je nakon dolaska hitne pomoći i policije, uvelike bilo olakšano hvatanje počinitelja.

Također se neslužbeno doznaje da je uhićen 24-godišnji mladić i policija istražuje je li bio pod utjecajem alkohola i droga te njegovo psihičko stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:14