FILMSKI SCENARIJ

ISPOVIJEST BAKE IZ SINJA KOJA JE ORGANIZIRALA OTMICU SVOJE UNUKE 'Opet bih pokušala spasiti unuku od te ekipe! Nikome nisam napravila nikakvo zlo'

Ilustracija
 CROPIX

Žena (71) iz Obrovca Sinjskog koja je organizirala otmicu svoje 19-godišnje unuke kako bi je "uvjerila da se treba vratiti kući i podučila da na svijetu ima i loših ljudi koji bi joj mogli nauditi" rekla je za Dalmaciju danas da nije znala kako bi je drukčije izbavila iz "lošeg društva u koje je upala".

- Nikome nisam napravila nikakvo zlo, cili život pa tako ni sada, hvala Bogu! Opet bi napravila, pokušala spasiti unuku od te ekipe, ali ne na ovaj način. Želim samo reći da je policija profesionalno obavila svoj posao, svaka im čast. A ne znam ništa o toj “policajki” koja je sudjelovala u svemu, samo sam se požalila prijateljici kako je mala zapala u loše društvo, kako se svašta događa u stanu u Splitu, te da treba nešto poduzeti - rekla je za Dalmaciju danas Jaka Žanko te dodala da je do prije mjesec dana sve bilo u redu. Njezina je unuka, kaže, redovno pohađala privatnu srednju školu, a bila je našla i posao.

Podsjećamo, spomenuta otmica, odnosno protupravno oduzimanje slobode, dogodilo se u ranim satima 1. veljače tijekom tuluma u stanu u Mihanovićevoj ulici u splitskoj četvrti Meje. Stan su unajmile i u njemu tulum organizirale 19-godišnjakinja i njezina godinu dana starija prijateljica.

U otmici je sudjelovalo ukupno sedam počinitelja, među kojima su se našle i 44-godišnja policijska službenica iz Policijske uprave ličko-senjske, Jakina 24-godišnja poslovna partnerica te jedna bivša nogometašica (21) koja je bila na spomenutom tulumu. Nogometašica je bila u dosluhu s otmičarima jer ih je nazvala na mobitel i obavijestila da su djevojke na okupu te im je prije upada otvorila vrata stana u kojem se slavilo. Osim dvije podstanarke, u stanu su bile 32-godišnja stanodavka koja im je iznajmila stan, 21-godišnja nogometašica i 20-godišnja prijateljica koje su kao gošće pozvane na tulum.

Samu otmicu izveli su dva muškarca i 44-godišnja policijska službenica. Taj je trojac u stan upao pod maskama te su unuku Jake Žanko, njezinu godinu dana stariju prijateljicu, 32-godišnju stanodavku, 21-godišnju nogometašicu i 20-godišnju prijateljicu vezali plastičnim vezicama, izvukli iz stana te strpali u unajmljeni kombi koji je čekao na ulici. Otmičari su svih pet djevojkama pod odveli na Klis. Nogometašicu su ubrzo pustili, a podstanarke i njihov prijateljicu odvezli su do do kamenoloma Križice u blizini Dicma, gdje su ih i ostavili zavezanih ruku. Stanodavku su pak odvezli na drugo mjesto, gdje su je pustili, ali joj i objasnili zašto se dogodila ova otmica.

Planirani susret s osobama koje su bile upoznate s cijelom pričom i koje su otete djevojke trebali odvesti kući poremetio je zaštitar na kamenolomu, koji je o svemu obavijestio policiju, koja je potom uhitila počinitelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:20