TRAGEDIJA U SISKU

Ispovijest iz drugog vozila: ‘Svojim očima sam vidio što je taj pijani divljak napravio. Katastrofa!‘

Tu kobnu večer doslovno smrti u oči gledao je Bojan B., a čija je supruga, kao suputnica, zadobila lakše ozljede

Prometna nesreća u Sisku

U Sisku je i dalje glavna vijest stravična prometna nesreća od sinoć u Galdovu čije posljedice ne prestaju prepričavati svjedoci užasa u kojem je izgubljen život 17-godišnjeg Svena O., te svi s kojima smo razgovarali napominju da pukom srećom i u drugom autu koji je sudjelovao u nesreći nema mrtvih.

Očevid na mjestu tuge u Galdovačkoj ulici kod Perkovićeve, potrajao je punih pet sati, gotovo do tri sata ujutro. Tu kobnu večer oko 22.15 sati doslovno smrti u oči gledao je Bojan B., a čija je 49-godišnja supruga, kao suputnica, zadobila lakše ozljede.

- Šta pijana budala uradi, katastrofa! Da, u drugom autu koji je sudjelovao u nesreći su bili moj sin, snaha i starije unuče. Inače, žive u Njemačkoj, a tu su došli na odmor i obići familiju. Sinoć su bili u gradu, kod ujaka u posjeti. Sin je vozio auto i gledao kako taj pijani divljak, velikom brzinom, dolazi tom mopedistu odostraga. Punom se brzinom zabio u njega, pa je taj nesretni dečko odletio na jednu stranu, a moped točno na šajbu auta moga sina, pa mi je ozlijeđena snaha. Zamislite taj užas kad shvatite da se auto približava velikom brzinom i da nemate vremena ukazati ostalima da stiže jer su u pitanju sekunde. Osjetite nemoć i paniku - kaže za Jutarnji list otac muškarca koji se, kao kolateralna žrtva s obitelji, našao u žiži užasa.

Susjed, pak, iz ulice kad je čuo stravični udarac te krš i lom, izašao je na kolnik.

- Vidio sam vozača auta na koji je odbačen moped kako u totalnom šoku zove Hitnu i policiju. Objašnjavao je gdje se nalazi, da je sudar, da je netko odletio s motora. Policija i Hitna su brzo došli, a vozač koji je skrivio nesreću se držao za glavu i nešto mrmljao, očito prestravljen time što je napravio. Ozlijeđenom dečku nažalost uopće nije bilo spasa. Netko je samo rekao ‘žao mi je, ne ide‘, da bi potom policajac rekao ‘idem ga prekriti‘ - emotivno je kazao susjed iz Galdovečke ulice. Dodao je i da je policajcima bilo vrlo teško na tom očevidu jer je pred njima bio najteži zadatak - priopćiti majci da je izgubila sina.

O pokojnom, pak, srednjoškolcu imaju samo riječi hvale te dodaju da je, zahvaljujući obiteljskom odgoju i skromnosti u kojoj je odrastao, trudio živjeti se po pravilima. I doista, Sven O. je i te zadnje trenutke svog života, nakon večernjeg izlaska, prilikom skretanja u ulicu u kojoj stanuje, sa upaljenim lijevim žmigavcem na motoru, bio zaustavljen na kolniku kako bi propustio vozilo s prednošću prolaska koje je dolazilo iz suprotnog smjera.

Imao je uredno položen vozački za tu kategoriju mopeda i nosio je zaštitnu kacigu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:33