UDARIO SUPRUGU

ISPOVIJEST legende osječkog nogometa: Kriv sam. Volim svoju ženu, htjela je pažnju koju joj nisam pružao!

Učinio je nešto neoprostivo. Nešto što nitko ne smije učiniti, a naročito ne on koji je javna osoba, čovjek koji bi trebao biti uzor mladima: bivši je golman, internacionalac reprezentativnog kalibra, a sada je sportski direktor Nogometnog kluba Osijek.

Fizička bol i ogrebotina lako će proći, ožiljci na duši malo teže ..., ali mu je, unatoč svemu, oprostila udarac.

Miroslav i Mirna Žitnjak, danas 45-godišnjaci, upoznali su se dok su još bili srednjoškolci. On, tek pristigao iz rodnog Đakova u tadašnju omladinsku školu NK Osijek kao perspektivni vratar, ona također uspješna sportašica - stolnotenisačica iz ugledne osječke obitelji Felger. Oboje lijepi, zgodni, teško su mogli promaknuti jedno drugome i dogodila se ljubav, koja je okrunjena brakom 1989. godine. Miroslav i Mirna tada su imali 22 godine. On je već bio profesionalni nogometaš, a ona pred završetkom studija na Građevinskom fakultetu. Niti je on slovio za tipičnog nogometaša, niti se nju može dovoditi u red tipičnih žena nogometaša. Upravo suprotno. Riječ je o akademski obrazovanoj ženi, koja se u jednom dijelu svoga života podredila suprugovoj karijeri, odgoju djece i svemu što prati život takvih obitelji.

Povratak u Hrvatsku

Povratkom u Hrvatsku, odlučila je graditi karijeru u struci u kojoj je i danas uspješna u jednoj privatnoj tvrtki gdje radi kao projektant. Mogla je uživati u plodovima suprugova rada ili si otvoriti kakav butik, kozmetički salon...

No, Mirna se odlučila za posao u struci, tražeći u njemu nove izazove. Njih dvoje nikad se nisu odvajali, gdje god da je Miroslava odvela karijera, a on je u razgovorima za medije znao isticati da je jako ponosan na to kako je Mirna odgojila njihove sinove. Bili su skupa i kad je dvije godine proveo u Zagrebu i kad se potom na godinu dana vratio u Osijek, te kada je iz Osijeka ostvario svoj jedini inozemni transfer u portugalsku Uniao Leiriu, gdje je ostao šest godina.

Miroslav, Mirna i njihova dva sina koji imaju 21 i 18 godina, uvijek su bili zajedno.

Vratio se kući

Tako je zajednički prije 12 godina donesena i odluka o povratku u Hrvatsku, u Osijek.

- Nije to bila laka odluka, jer smo se svi već pomalo priviknuli na Portugal, osobito stariji sin. No, prevladale su emocije i Osijek je zapravo oduvijek bio naš izbor za život. Kažu da si otamo odakle ti je žena - pričao je Žitnjak nakon povratka iz Portugala, kad se obitelj skrasila u kući koja je građena prema Mirninim idejama i zamislima.

Oboje, i danas zgodni, uvijek elegantni, nikad nisu privlačili pozornost medija po bilo kakvim negativnostima. Dapače, moglo bi se reći da su živjeli obiteljski život daleko od svjetla reflektora, izuzmemo li činjenicu da je Miroslav zbog prirode posla bio i ostao javna osoba. No, privatnost su čuvali i uspjeli sačuvati sve do prošle subote, kada se jedan verbalni sukob pretvorio u žešću fizičku reakciju Miroslava prema Mirni, zbog čega je ona pozvala policiju, a on probdio noć u pritvoru zbog nasilja u obitelji. Izašao je u nedjelju ujutro nakon što mu je prekršajni sudac odredio kaznu od 2000 kuna. Vratio se kući i, kaže, sa suprugom o svemu razgovarao te riješio nesporazum.

Privatni problemi

- To su moji privatni problemi. U jednom trenutku došlo je do nesporazuma, ali u međuvremenu je to riješeno i izglađeno - kratko je rekao sportski direktor NK Osijek nakon što je vijest o tome procurila u javnost, a i njegova je supruga potvrdila da su riješili problem.

- Suprug je dao izjavu za medije, a nas dvoje o tome jednako razmišljamo, tako da ja ne bih više ništa rekla - izjavila je Mirna pošto je vijest objavljena u medijima, a Miroslav je dan poslije dodao i koju rečenicu više.

Mnogo odricanja

- Svjestan sam interesa medija, no i dalje ostajem pri tome da ne dijelim svoju privatnost s javnosti i doista nemam potrebu o tome pričati romane. Dogodio se trenutak zbog kojeg iskreno žalim. To je i cijena našeg života u kojem sam ja, zbog posla koji radim, vjerojatno i previše odsutan od kuće. Potrebno je mnogo odricanja i prirodno je da u takvoj situaciji dođe do napetosti. Moja supruga je od mene s pravom očekivala više pažnje koju joj u posljednje vrijeme nisam pružao. Razumijem njezinu reakciju i mogu reći da je u tome u potpunosti podržavam. Ja sam nesretan kada se mi i krivo pogledamo ili porječkamo, a ovo što se dogodilo bio je splet nesretnih i nespretnih okolnosti. To je sve što mogu reći o ovom slučaju i nadam se da će i javnost i mediji za to imati razumijevanja - rekao je Žitnjak.

I njihovi prijatelji, osobito Miroslavovi bivši suigrači i suradnici, ostali su zatečeni ovim slučajem, no nitko od njih, čak ni anonimno nije želio ništa komentirati, niti je itko od njih ikada čuo da je u obitelji Žitnjak situacija do te mjere zategnuta. Gotovo svi s kojima smo razgovarali suglasni su u jednome.

- To je njihov život i oni će to znati riješiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:01