OSUĐEN U RIJECI

ISPOVIJEST MULE OSUĐENOG ZBOG KRIJUMČARENJA HEROINA 'Dobio sam otkaz, supruga je bila trudna, a onda je još izgubila dijete...'

 
 Danijel Soldo / Cropix

‘Razumio sam optužnicu, smatram se krivim. Žao mi je, nisam to napravio iz hira, bio sam naivan, kajem se, siguran sam da to neću više nikada učiniti’, rekao je Ljubiša Đurica sudskom vijeću u Rijeci kojim je predsjedavala sutkinja Petra Primc. Nezaposleni strojarski tehničar priznao je da je prenosio i posjedovao radi daljnje neovlaštene prodaje 2,028 kilograma heroina, piše Novi list.

Potkraj srpnja riječka policija zaplijenila je iz automobila na Turniću značajnu količinu heroina milijunske vrijednosti. Vozač pošiljke droge uhićen je 36-godišnji državljanin BiH Ljubiša Đurica iz Trebinja i odmah je priveden u riječki zatvor. Heroin upakiran u čarapama bio je skriven u fiat puntu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, iza kontrolne ploče i u sistemu ventilacijskog sustava ispred vozačevog i suvozačevog sjedišta.

S obzirom na to da je priznao krivnju, sudsko vijeće je nakon uvodnih riječi nepravomoćno osudilo Đuricu na bezuvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od 18 mjeseci.

Trebinjanin je priznao da je drogu preuzeo od čovjeka nadimka Boki iz Nikšića u Crnoj Gori te ju je trebao prevesti za nagradu od 600 eura i predati jednoj osobi u Rijeci, ali njen identitet ne zna.

Na pitanje odvjetnika Marka Kuvača koji je zastupao optuženog da objasni vijeću razloge zašto je to učinio, Đurica je rekao da je dobio otkaz, supruga mu je bila u visokom stupnju trudnoće, ima dvoje maloljetne djece, živi u jednoj sobi s roditeljima, te nije znao na koji način zaraditi novac da promijeni prozore na sobi.

– Radio sam za dnevnicu, istovarivao šlepere kad bi bilo posla – jecajući je priznao Đurica. – U međuvremenu je supruga izgubila dijete u osmom mjesecu trudnoće pa mi je još teže jer sam sada u zatvoru. Samo sam htio nabaviti novac, no znam da sam pogriješio – rekao je optuženi.

Sud je uzeo u obzir i to da se radi o do sada nekažnjavanoj i neporočnoj osobi, da sve upućuje da je predmetno kazneno djelo počinio u stanju nužde. Po svemu sudeći Đurica bio kurir, a ne osoba koja se trebala materijalno okoristiti ilegalnom prodajom, piše Novi list.

– Jako mi je krivo što sam iznevjerio svoju obitelj i suprugu – rekao je na kraju prije nego štu su ga pravosudni policajci ponovo vratili u istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:41