PERO GUDELJ

ISPOVIJEST NAJBOGATIJEG HRVATA U BiH 'Život sam si pokušao oduzeti zbog čovjeka koji me htio poslovno uništiti... Ukrao mi je i ženu'

 Tonci Plazibat / CROPIX

Pero Gudelj, vlasnik FIS-a iz Viteza i najbogatiji Hrvat u BiH, polako se oporavlja od pokušaja samoubojstva od prije tri mjeseca. Prije više od dva mjeseca probudio se iz kome, a sada se vraća u bolnicu u Sarajevu, gdje će se podvrgnuti operaciji glave i estetski nadograditi dio lubanje koji je izgubio. Gudelj je u razgovoru za Dnevni avaz objasnio zašto si je pucao u glavu.

- Sjećam se svakog svega - i dana, mjesta. U detalj mogu opisati kako sam sebi pritisnuo pištolj u potiljak. Teško mi je bilo u tom trenutku, pomislio sam samo da mi je najlakše da uzmem sebi život. Toga ću se sjećati do kraja života, pokajao sam se do sada 300 puta što sam digao ruku na sebe zbog problema sa ženom i problemčića u poslu - počeo je svoju priču Gudelj, inače omiljeni tajkun u središnjoj BiH.

- Sve je tinjalo u meni dva mjeseca. Došao je, ipak, trenutak kad sam to odlučio. Dok sam držao pištolj na čelu, pomislio sam da je najjednostavnije da umrem. S djecom sam imao vrlo dobre odnose, surađivali smo fino. Djeca su me slušala, i ja njih. Znao sam da im nedostaje majka. Ona se dugo nije javljala, čak nije ni pokušala doći. Sve se skupilo u tom trenutku i desilo se to što se desilo. Nisam mogao više - kaže Gudelj koji je neko vrijeme bio i na liječenju zbog psihičkih problema.

Pogotovo je sve kulminiralo nakon što ga je napustila supruga Snježana..

- Želio sam fin brak sa Snježanom. Hrvoje Kraljević umiješao se u naš život. Kraljević je bio direktor u jednoj našoj firmi. Došao je tu iz sumnjivih razloga, da uništi FIS. On je jedan dio FIS-a pokrao i otvorio sebi firmu nedaleko od FIS-a. Ta je firma sad propala. Koliko sam mogao čuti, taj Kraljević dirigira njome, ne da joj da viđa djecu, posebno ne mene. Ima toliki utjecaj da joj ne dozvoljava da nas kontaktira. Koliko znam, bila mi je u posjetu dva ili tri puta. Toliko je drzak. Znam da je bila u Sarajevu kad sam se ja taj dan iz kome vraćao, nisam bio svjestan da je bila tu, blizu...

Gudelj je, kako tvrdi, ponovno pun elana i želje za životom. Sada mu je jedina briga operacija koja slijedi.

- Rana na sljepoočnici bila je velika. Napravit ću sliku kako mi izgleda rana. Udubljenje je veliko. Nadam se da će operacija dobro proći i da će to izgledati dobro. Time bih posavjetovao sve da nikad ne pokušaju uraditi ovo što sam ja. Nije vrijedno. Možda sam trebao aktivniji biti da nađem ženu koja bi me razumjela, i ja nju, da krenem u novi život, ali, jednostavno, nisam mogao tad - zaključio je Gudelj za Dnevni avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2023 03:36