ISPRAVAK

ISPRAVAK INFORMACIJE ‘Optuženi šefovi ni u jednom trenutku nisu izrazili žaljenje zbog smrti svog zaposlenika‘

Zvonimir Kelava nikada nije imenovao Dalibora K. za zamjenika voditelja gradilišta na dan nesretnog događaja, kao ni bilo kojeg drugog dana
Zgrada na Borongajskoj cesti s koje je Podnar pao i poginuo 2017. godine
 Goran Mehkek/CROPIX

Zvonimir Kelava iz Zagreba je putem svojeg odvjetnika zatražio ispravak informacije objavljene na portalu Jutarnji.hr u članku „Šefovi poginulog: Ljestve s kojih je pao nisu bile naše“ 5. lipnja 2020. godine, te u tiskovini „Jutarnji list“ pod naslovom „Šefovi poginulog: Ljestve s kojih je pao nisu bile naše“ od dana 5. lipnja 2020. godine.

U članku „Šefovi poginulog: Ljestve s kojih je pao nisu bile naše“ objavljenog u Jutarnjem listu te u članku objavljenom na Jutarnji.hr pod naslovom „DOBIT ĆE SUDSKI EPILOG Optuženi šefovi ni u jednom trenutku nisu izrazili žaljenje zbog smrti svog zaposlenika“ navedene su netočne i nepotpune informacije, navodi odvjetnik Zvonimira Kelave, Antonio Volarević.

'Netočan i nepotpun navod očituje se u tome što je u predmetnim novinskim člancima iznesena neistinita tvrdnja da je „Dalibor K. bio zamjenik voditelja gradilišta i neposredno nadređeni“, iako gospodin Zvonimir Kelava nikada nije imenovao Dalibora K. za zamjenika voditelja gradilišta i neposrednog nadređenog na dan nesretnog događaja, kao ni bilo kojeg drugog dana. Napominjemo kako ne postoji ni fizički dokazi koji bi išli u prilog gore navedenoj neistinitoj tvrdnji.

Netočan navod očituje se i u tome što je u predmetnim člancima iznesena neistinita tvrdnja da „optuženi direktor Zvonimir K., ni u jednom trenutku nije izrazio žaljenje zbog smrti radnika“, iako je isti više puta izrazio sućut obitelji preminulog, kao i žaljenje zbog nesretnog događaja i nastupa smrti radnika Zdravka Podnara, te je osobno, zajedno s gospodinom Daliborom K., obišao obitelj preminulog radnika te nazočio sahrani preminulog radnika', stoji u zahtjevu za ispravak netočne informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:15