KAZNENE PRIJAVE

ISTARSKA POLICIJA 'Tijekom festivala elektronske glazbe 'Outlook' našli smo drogu kod 213 osoba i naplatili više od 415 tisuća kuna kazni'

 
 CROPIX

Tijekom glazbenog festivala "Outlook" od 4. do 9. rujna na području Štinjana policija je zatekla 213 osoba koje su posjedovale drogu, a ukupno je naplaćeno više od 415 tisuća kuna kazni, izvijestila je u srijedu istarska Policijska uprava.

Prekršaje iz Zakona o suzbijanju zloporabe droga počinilo je 206 osoba, a šest je osoba osumnjičeno da su počinile kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Kaznene prijave podnesene su protiv četvorice državljana Velike Britanije, jednog irskog i jednog hrvatskog državljanina.

Najviše droge pronađeno je kod Irca, među ostalim, kilogram MDM-a i više od 28 grama kokaina.

U posjedovanju različtih vrsta droge za vlastitu uporabu zatečen je 151 državljanin Velike Britanije, šest državljana Novog Zelanda, po pet državljana Njemačke, Austrije i SAD-a, po četiri Irske i Belgije, po tri Hrvatske, Australije, Italije i Poljske, po dva državljana Francuske, Švicarske i Češke te po jedan državljanin BiH, Španjolske, Rusije, Nizozemske, Kanade, Rumunjske, Mađarske, Makedonije i Portugala.

Naplaćene su kazne u iznosu od 415.332 kune, priopćila je istarska policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:29