POD OKRILJEM NOĆI

Istarska policija traga za ‘bombašem‘: Postavio bombu na ulazna vrata kuće, ali nije eksplodirala

Paklena naprava ostavljena je ispred ulaznih vrata kuće u vlasništvu 64-godišnjeg muškarca u Mugebi kod Poreča

Policija/Ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Od jučer ujutro istarska policija intenzivno traga za nepoznatim "bombašem" koji je pod okriljem noći sa subote na nedjelju, iz samo njemu znanog razloga, postavio improviziranu eksplozivnu napravu ispred obiteljske kuće u Mugebi na porečkom području.

Paklena naprava ostavljena je ispred samih ulaznih vrata kuće u vlasništvu 64-godišnjeg muškarca, a o nepoznatom predmetu na vanjskom stepeništu policija je dobila dojavu u nedjelju oko 10 sati.

Sreća u nesreći je da nije došlo do aktivacije pa samim time nitko nije ni ozlijeđen. Policija je odmah po dojavi pristigla na mjesto intervencije te su osigurali cijelo imanje kako bi djelatnici Protueksplozijskog odjela sigurno deaktivirali eksplozivnu napravu.

Neki od susjeda u ulici s kojima smo razgovarali ogorčeni su potezom nepoznatog počinitelja, no upiru prstom i na organe progona kako "očito prije nisu temeljito pročešljali i sankcionirali ekipu koja ima posla s jednim članom obitelji vlasnika kuće".

Je li počinitelja snimila možda neka od nadzornih kamera na okolnim kućama, nije poznato. Istarska policija utvrđuje sve okolnosti događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:57