SPAŠEN TURIST

Istarska policija u akciji nakon dojave: ‘U moru pluta daska, hitno dođite...‘

‘Ovaj događaj samo potvrđuje tezu da je hrvatska policija uvijek na usluzi svojim građanima i gostima‘

Policija/Ilustracija

 Tonci Plazibat/Cropix

Kad je u subotu oko 15.45 sati istarska policija zaprimila dojavu kako u moru kod naselja Katoro, nekih 500-tinjak metara od obale, pluta daska s padobranom i da nigdje na vidiku nema nikakvih osoba, umaška se policija digla na noge.

- Sukladno procijeni da bi osoba koja se prethodno nalazila na kitesurfu mogla biti u životnoj opasnosti radi izrazito nepovoljnih meteo uvjeta koji su vladali na moru, jakih valova jugozapadnog smjera i stanja mora 3-4, u situaciji u kojoj je svaka minuta bila bitna angažirano je policijsko plovilo P-111 koje je žurno isplovilo iz lučice Savudrija. Voditelji ophodne brodice Mirko Tribuljak i Danijel Jurec u 15.47 sati uputili su se prema akvatoriju Katora te su ubrzo, nakon svega nekoliko minuta, na 500-tinjak metara od obale, uočili neozlijeđenog muškarca koji se pridržavao za dasku. Vidno izmorenom muškarcu policijski službenici pomogli su da se popne na službeno plovilo, a na policijsko plovilo su, s ciljem zaštite imovine, ukrcali i dasku i zmaja te se sa 59-godišnjim slovenskim državljaninom uputili na granični prijelaz Umag - otkrivaju iz PU istarske.

Dodaju, također, da je Slovenac izjavio pritom kako je oko 14 sati otišao na jedrenje kitesurfingom da bi mu oko 15 sati, uslijed nedostatka vjetra, zmaj pao u more.

A kako je vjetar dalje, na njegov užas, prestao puhati, slovenski turist više nije mogao podići zmaja i nastaviti surfanje.

- Po dovršetku postupanja, 59-godišnjak je izrazio veliko zadovoljstvo brzinom reakcije i spretnošću u postupanju policijskih službenika u teškim vremenskim uvjetima te je zahvalio na pruženoj pomoći - zaključuju iz policije ponavljajući kako i "ovaj događaj samo potvrđuje tezu da je hrvatska policija uvijek na usluzi svojim građanima i gostima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:33