IMAO LAŽNI IDENTITET

Istarska policija uhitila državljanina Crne Gore (35) kojeg Srbija traži zbog pokušaja ubojstva

U pretragama stana i vozila osumnjičenika pronađeno je više komada raznih krivotvorenih dokumenata i drugih predmeta

Ilustracija

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Istarska policija uhitila je 35-godišnjeg državljanina Crne Gore nakon što je dao na uvid krivotvorenu vozačku dozvolu, a potom se ispostavilo da je srbijanski Interpol za njim raspisao međunarodnu potragu zbog pokušaja ubojstva.

U pretragama stana i vozila osumnjičenika pronađeno je više komada raznih krivotvorenih dokumenata i drugih predmeta te veća količina novca, izvijestila je u subotu istarska policija.

Odbjegli muškarac uhićen je u petak u Medulinu u suradnji pripadnika službe organiziranog kriminaliteta istarske policije, zagrebačke službe Uskoka i FAST jedinice Crne Gore.

Terete ga da je u noći sa 17. na 18. kolovoza policajcima prilikom kontrole dao na uvid krivotvorenu vozačku dozvolu Crne Gore koja je glasila na tuđe ime, a na kojoj se nalazila njegova fotografija. Lažni identitet koristio je radi dogovora o medicinskom zahvatu.

Utvrđeno je i da je za njim od strane Interpola Beograd u svrhu uhićenja i izručenja Srbiji raspisana međunarodna potraga zbog pokušaja ubojstva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičenika predala pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:19