SMRT ČETVERO MLADIH

Istraga tragedije u Mikanovcima: Policija će posebnu pozornost obratiti na dvije stvari

Točna brzina trebala bi se ustanoviti vještačenjem prometnih stručnjaka nakon što očevidom dobiju relevantne informacije
Nesreća u starim Mikanovcima
 Cropix/Policija

I dok će u subotu općina Semeljci zbog trojice mladića Ivana Majhena, Ante Gazića i Marijana Petrića koji su u četvrtak oko 1 sat poginuli u prometnoj nesreći u Starim Mikanovcima proglasiti dan žalosti, policija i dalje vodi kriminalističko istraživanje o uzrocima prometne nesreće.

Dan žalosti obilježit će se isticanjem zastave Republike Hrvatske i zastave Općine Semeljci na pola koplja na općinskoj zgradi i na svim ostalim zgradama i ustanovama čiji je osnivač Općina.

Podsjećamo, u noći na četvrtak Ivan Majhen (19), suvozačica Lea Pajtak (18), Marijan Petrić (18) i Ante Gazić (20) poginuli su kad je Audi A4 kojim je upravljao Majhen sletio s ceste i udario u kut obiteljske kuće u Osječkoj 58 u Starim Mikanovcima.

Kako smo doznali, Audi A4 diesel što ga je vozio mladić koji je igrao za NK Radnik iz Vrbice, u kojem je igrao i Gazić, proizveden je 2003. godine i bio je snage 96 kW, a maksimalna brzina mu je oko 190 km/h. Međutim, točna brzina trebala bi se ustanoviti vještačenjem prometnih stručnjaka nakon što očevidom dobiju relevantne informacije.

Neki od podataka važni za procjenu brzine bit će tragovi, jer je Audi prije udara u kuću preletio oko 300 metara od ulaska u zavoj za početku sela, vozio je 100-tinjak metara po njivi, proletio je kroz živicu i nakon toga se zabio u temelj obiteljske kuće u Osječkoj 58.

Iako su se otvorila oba prednja zračna jastuka, a putnici na prednjim sjedalima bili vezani, oni na stražnjima nisu, i svih četvero mladih ostalo je na mjestu mrtvo. Osim tragova na mjestu nesreće, čekaju se nalazi obdukcije, a policija je izdvojila i mobitele svih stradalih kako bi se ustanovilo je li netko, a posebno vozač, koristio mobitel tijekom vožnje.

Naime, prema naputku iz Ravnateljstva policije u svim nesrećama sa smrtno stradalima, ekipe koje provode očevide imaju upute da s mjesta nesreće izuzimaju mobitele, a nakon toga se forenzičkim postupcima utvrđuje je li mobitel bio korišten tijekom vožnje, jer je uz neprilagođenu brzinu, alkohol te nepoštivanje prometnih propisa mobitel označen kao četvrti ubojica u prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:47