UBOJSTVO U SPLITU

Istražni zatvor osumnjičenoj za ubojstvo nevjenčanog supruga u Splitu

Tijekom prepirke i fizičkog sukoba s izvanbračnim suprugom, ‘postupila je u nakani da mu oduzme život‘

Policijski očevid na mjestu zločina

 Duje Klaric/Cropix

U istražnom zatvoru završila je 51-godišnja žena osumnjičena da je u petak navečer u stanu u Splitu kuhinjskim nožem nakon svađe ubila svog nevjenčanog supruga (49), izvijestilo je u četvrtak splitsko tužiteljstvo.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu protiv osumnjičene je pokrenulo istragu zbog ubojstva za koje zakon predviđa kaznu od najmanje pet godina zatvora.

Tužiteljstvo sumnja da je 51-godišnjakinja, pod utjecajem alkohola, 28. travnja oko 20.30 sati, u iznajmljenom stanu u Splitu, tijekom prepirke i fizičkog sukoba s izvanbračnim suprugom, "postupila u nakani da mu oduzme život".

Navode da mu je "kuhinjskim mu nožem zadala više ubodnih rana po tijelu, a jedna je ubodna rana prsnog koša (oštećenje srca) uzrokovala smrt žrtve na mjestu događaja".

Nakon ispitivanja tužiteljstvo je pokrenulo istragu i zatražilo istražni zatvor, a sudac istrage splitskog Županijskog suda udovoljio je njihovu zahtjevu i 51-godišnjakinju zatvorio na mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 23:15