UŽAS U ISTRI

Istražuje se kako je došlo do prijeloma lubanje bebe u Puli: ‘Jela je pa izgubila svijest i počela otežano disati‘

Majka bebe također je lošeg zdravstvenog stanja, pa se ne isključuje mogućnost da je pala s djetetom

Ilustracija

 Damir Skomrlj/Cropix

Nakon što je beba od svega 4 mjeseca stigla u bolnicu s prijelom lubanje i krvarenjem u mozgu policija istražuje kako je do ozljeda došlo. Jučer su zaprimili dojavu iz pulske Opće bolnice koja je prva primila dijete. Prijavili su im kako se radi o teškim ozljedama glave.

No, i majka bebe također je lošeg zdravstvenog stanja, pa se ne isključuje mogućnost da je pala s djetetom koje je kasnije, zbog komplikacija, prevezeno u riječku bolnicu i sada je u komi.

Vještak sudske medicine tek treba utvrditi što se točno dogodilo i s majkom i s bebom. RTL je o slučaju razgovarao s Tatjanom Čemerikić, ravnateljicom Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije čiji je tim jučer prvi spašavao bebu, kako prenosi Danas.hr.

"Jučer oko 12:55 u ležaljci je doneseno dijete u pratnji majke i oca na Hitnu medicinsku pomoć ispostave Rovinj. Doktorica je utvrdila da se radi o djetetu koje je lošeg općeg stanja, bilo je bez svijesti i otežano je disalo. Procjena je da se radi o hitnoći i da je životno ugroženo. Odmah su krenuli u zbrinjavanje djeteta. Napravili su ventilaciju s balonom i oksigenaciju. Išlo se na transport, a majka je išla s djetetom. Svi napori tima bili su usmjereni da se dijete što bolje zbrine. U 13:20 dijete je živo predano u Opću bolnicu Pula".

Na pitanje o čemu se točno radi kada se kaže da je dijete bilo bez svijesti, Čemerikić je odgovorila:

"Mi nemamo informacije da donesemo bilo kakve zaključke. Doktorica koja je zbrinjavala dijete u transportu je napipala oteklinu s lijeve strane glavice. Nemamo podataka da je palo ili bilo bolesno. Majka je rekla da je dijete ujutro, kako je doktorica napisala, oko 10 sati, jelo. Nakon toga je izgubilo svijest i počelo otežano disati. Oni su ga odmah donijeli na Hitnu medicinsku pomoć".

Dijete je trenutačno u Rijeci, a reporterka RTL-a upitala je ravnateljicu Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Ima li informaciju što se tamo događa.

"Nemamo daljnjih informacija. Saznali smo da je dijete iz Pule hitno otišlo za KBC Rijeka".

Na pitanje je li doktorica primijetila kako se ponaša majka, Čemerikić je rekla:

"Doktorica i naš tim općenito se fokusira pacijente. Sve drugo ne vidite jer je bitno da se dijete zbrine i da živo bude predano u bolnicu na daljnje zbrinjavanje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:18