‘NE GOVORI NIŠTA!‘

Istražuju policajce koji su priveli vojnika zbog cipelarenja ‘Djeda Mraza‘: Dozvolili su majci da ga poljubi

Policajci su dozvolili majci uhićenog da ga poljubi na njezinu molbu, a ona mu je pritom još rekla ‘Matej, ne govori ništa!‘

Plusportal

 Screenshot Plusportal.hr

Slavonsko brodska policija provjerava postupanje svojih službenika koji su u ponedjeljak privodili Mateja M. (24) sucu istrage slavonskobrodskog Županijskog suda. Odgovorili su to na naš upit iz PU brodsko-posavske te naveli da će se nakon provedenog i utvrđenog poduzeti mjera sukladno važećim propisima.

Naime, policajci su dozvolili majci uhićenog da ga poljubi na njezinu molbu, a ona mu je pritom još rekla "Matej, ne govori ništa!".

Nakon što je pola Badnjaka i cijeli Božić proveo pod ingerencijom policije jer je pretukao Djeda Mraza, točnije Kristijana E. (21), 24-godišnji pripadnik Hrvatske vojske Matej M. doveden je na Štefanje na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

Video: Plusportal.hr

Podsjetimo, do uhićenja 24-godišnjeg vojnika došlo je u popodnevnim satima na Badnjak nakon što se oko 15 sati na ulici potuklo više osoba. Građani su mobitelima snimili nesvakidašnje nasilje čije su uznemirujuće snimke vrlo brzo preplavile internet te obišle i zgrozile zemlju.

Pretučeni Djed Mraz, 21-godišnji Kristijan E. zadobio je teške ozljede u vidu puknuća lijevog bubnjića te je nakon pružene liječničke pomoći u brodskoj bolnici otpušten na kućnu njegu.

Za Plusportal.hr majka osumnjičenog vojnika požalila se da je cijela obitelj zbog svega izložena strašnim prijetnjama radi kojih "ne žive već tri dana". Napomenula je pritom i da će "istina izaći na vidjelo".

Osumnjičenom Mateju M. je, prema podacima Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, prošle godine već bila izrečena stegovna kazna, no od 2018. do danas je čak četiri puta od svojih nadređenih, kao uzoran vojnik, dobio i nagradni dopust. Sada policija, osim što kriminalistički i dalje istražuje cijeli slučaj, istražuje i postupanje svojih policajaca koji su privodili Mateja M. istražnom sucu. Inače, pravilnik o postupanju s uhićenim osobama nigdje ne spominje da je dozvoljeno kontakt uhićenog s obitelji, te govori samo o načinu privođenja, a to je da se osobi koja se privodi trebaju staviti sredstva za vezivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:39