OPTUŽENA ZA PREVARU

Istrijanka dvadeset godina dizala s računa mirovinu članice obitelji koja je umrla 2001.

Kao vlasnica punomoći žene koja je umrla u stranoj državi, o njenoj smrti nije izvijestila nadležnme službe nego je podizala novac

Ilustracija

 Danijel Bartolic/Cropix

Više od dvadeset godina 52-godišnjakinja je podizala mirovinu članice svoje obitelji koja je preminula u inozemstvu još u lipnju 2001.

Zboig toga je protiv nje, kako je danas izvijestilo Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola, nakon provedene istrage podignuta optužnica.

Nju se tako tereti da, nakon što joj je u ožujku 1998. godine vlasnica bankovnog računa, s kojom je u rodbinskoj vezi, dala punomoć za raspolaganje novčanim sredstvima na tom računu, a na koji su isplaćivani iznosi mirovine vlasnice bankovnog računa, nije izvijestila banku i nadležni zavod za mirovinsko osiguranje da je vlasnica bankovnog računa preminula u lipnju 2001. godine u stranoj državi. Okrivljenu 52-godišnjakinju se optužnicom tereti da je, na temelju punomoći i iako je znala da je vlasnica bankovnog računa preminula, od lipnja 2001. godine do prosinca 2021. godine u Puli s bankovnog računa za koji je opunomoćena nastavila podizati isplaćene iznose mirovina pokojnoj vlasnici bankovnog računa.

Ovakvim je postupanjem 52-godišnja okrivljenica, tereti ju se, oštetila Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje za iznos od 74.455,13 eura odnosno 560.982,21 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 01:37