POSTUPAK PROTIV FIZIJATRICE

'Iva mi je obećala torbu Louis Vuitton, ali nisam je ni vidjela, a u samo tri mjeseca posudila sam joj 646.000 kuna i 35.000 eura. Tražila je još...'

 Ronald Goršić / CROPIX

Svjedočenjem Ranke B. (39), vlasnice frizerskog salona u centru Zagreba, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje fizijatrici iz Klinike za traumatologiju dr. Ivi Popović (37), optuženoj da je prevarila 31 osobu od koje je posudila 20 milijuna kuna i za sebe zadržala 9,4 milijuna.

Prema frizerkinim tvrdnjama, fizijatrici Popović koja je, zapravo, sestrična njezina supruga, posudila je od listopada 2012. do siječnja 2013. godine 646.000 kuna i 35.000 eura, no dio joj je vratila, dok dugovanje od 600 tisuća kuna potražuje od Popović u parnici.

Dolazila u suzama

- Ivu poznajem 20 godina, znala sam okolnosti u kojima živi i dugo je u obitelji postojala priča o nasljedstvu Žarka Kraljevića pa nisam nikad ulazila u srž toga. Prvi put kad me tražila novac rekla je da joj neki ljudi osporavaju to nasljedstvo te da mora spašavati dividende uplatom novca na račun. U moj salon su svaki tjedan dolazile ona, njezina sestra i majka pa nisam ni sumnjala da mi novac neće vratiti. Kad je tražila novac, uvijek joj je bilo hitno, dolazila bi u suzama, spominjala bi bankare. U siječnju 2013. sam vidjela da je vrag odnio šalu.

Obećanja

Tražila je 60.000 kuna pa sam joj rekla da je već dosta moga novca kod nje - prisjetila se Ranka B., koja je unatoč svemu fizijatrici, ipak, posudila još novca. Ubrzo je shvatila da od većine novca neće biti ništa jer joj se, dodaje, Iva stalno “ispričavala da je operirala štitnjaču, da ne može govoriti, da će joj sve objasniti, da ju je pokrao odvjetnik, da mora misliti na sebe...” Zbog posudbe novca fizijatrica je frizerki obećala novac vratiti u eurima po boljem tečaju, a i da će joj dati Louis Vuitton torbu koju nikada nije vidjela.

- Nasljedstvo je dobila jer se o Kraljeviću brinula i kad su ga svi ostavili. Zbog njega je išla u Pariz gdje se liječio. Vodim još jedan spor protiv Ive i njezine majke jer su, nakon što sam Ivi poslala opomenu pred tužbu, u tjedan dana prenijele vlasništvo na apartmanu na koji sam htjela staviti zabilježbu - zaključila je frizerka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:28