VOZAČ KAMIONA SMRTI

‘Ivan nije otišao u Bosnu, torbe su mu spremne, jako mu je teško. Nije on divljak, srušio mu se svijet‘

‘Nije točno da je otišao za Bosnu. Nije pobjegao. Uvidom u evidenciju se može provjeriti je li prelazio granicu‘
Odvodjenje vozača, Ive Filipovića, koji je skrivio nesreću u Novskoj.
 Srdjan Vrancic/Cropix

Pitanje je dana, odnosno sata kada će policijski službenici po nalogu suda s rješenjem o određivanju istražnog zatvora, pokucati na vrata obiteljske kuće Ivana Filipovića (62), osuđenog nepravomoćno na šest godina zatvora jer je vozeći teretnjak pod utjecajem Normabela sijao smrt na odmorištu A3 kod Novske.

Filipović, koji je priznao krivnju te se ispričao ožalošćenim obiteljima tri osobe čije je živote ugasio, mora se javiti u remetinečki zatvor s obzirom na to da je dobio više od pet godina.

- Nije točno da je otišao za Bosnu. Nije pobjegao. Uvidom u evidenciju se može provjeriti je li prelazio granicu. Tvrdim da nije. Niti mu je to ikada palo na pamet nakon prometne nesreće iako je BiH državljanin. On je cijelo vrijeme kod kuće s obitelji. Koristi do zadnjeg trenutka vrijeme da bude s njima. Šest godina izbivanja neće biti malo ako viši sud potvrdi presudu.

- Torba mu je spremna, a u slučaju da do ponedjeljka po njega policija ne dođe, prijatelj će ga odvesti ujutro do Remetinca, tako smo se dogovorili. Znate, teško mu je sve to. Nije cestovni divljak, godinu dana pred mirovinu mu se srušio svijet. Mirovinu nema, pa samim time ni njegova obitelj nema prihode. Rodbina im pomaže - kaže za Jutarnji Filipovićev odvjetnik Marko Rafaj, otkrivši da se na presudu, u dogovoru s klijentom, neće žaliti za razliku od tužiteljstva koje je najavilo žalbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2023 02:31