KRVAVI POHOD NA LEMIĆ BRDU

Ivica je otišao na kraj sela, uzeo oružje, rešetao kuće i aute pa presudio bratiću, ratnom invalidu

Posao svladavanja ubojice prepušten je specijalcima ATJ Lučko, koju su intervenirali sa specijalnim blindiranim vozilom Gurka

Kaos u Lemić Brdu okončan je intervencijom ATJ Lučko

 Ministarstvo Unutarnjih Poslova Rh; Robert Fajt/cropix/

Karlovčanin Ivica Pavlačić u petak je oko 18:30 sati u Lemić Brdu tijekom višesatnog luđačkom pohoda ubio svoga bratića, dragovoljca Domovinskog rata, ratnog vojnog invalida te pripadnika legendarnih "Wolfova" Stjepana Lemića "Lemu".

Lemićevi su se suborci od njega oprostili na svojoj Facebook stranici.

- Otišao je naš Lema! Na žalost, nema više našeg dobrog duha Wolfova, jednog od osnivača i dopredsjednika kluba, jednog od onih prvih 200 dragovoljaca 110.br. ZNG 28.06.1991. Uvijek ćeš živjeti s nama jer te nikada nećemo zaboraviti. Tvoji Wolfovi!!!! - napisali su u objavi.

image

Stjepan Lemić

Arhiva obitelji Lemić

Iako je Pavlačić bio čovjek teškog karaktera, Lemić mu je pomagao, a učinio je to i prošloga tjedna kada mu je dovezao drva za zimu. Bliski član obitelji nam kaže kako ga je Pavlačić upucao na kućnom pragu. Govori nam da je moguće da je njegov rođak iz kuće izašao kako bi primirio i urazumio pomahnitalog Pavlačića, no ovaj nije imao milosti.

Prema informacijama bliskog rođaka ubijenog branitelja, ubojica je iz svoje kuće otišao do kraja sela, koje je zapravo slijepa ulica, oko sedam kuća dalje od njegove.

Tamo je uzeo oružje, koje je vjerojatno držao zakopano, te je odande krenuo natrag prema svojem domu. Putem je pucao po kućama i automobilima svojih susjeda.

Četveročlana obitelj iz prve kuće spasila se bijegom na tavan, a Pavlačić je kasnije teško ranio susjeda Stjepana P. te nastavio pucati, da bi konačno ubio i Stjepana Lemića - Lemu.

- Jadna žena, imala je samo njega - rekla nam je mještanka, gledajući šokiranu Stjepanovu suprugu kojoj je na policijskom punktu nakon događaja sinoć hitna pružala pomoć.

Ubojica je nakon toga u stanju potpunog rastrojstva krenuo zapaliti i svoju kuću.

image

U subotu u jutarnjim satima započeo je policijski očevid, koji će vjerojatno trajati cijeli dan. Prilaz selu je još uvijek blokiran

Robert Fajt/Cropix

Na mjesto događaja su intervenirale sve raspoložive snage PU karlovačke, no posao svladavanja ubojice prepušten je specijalcima ATJ Lučko, koju su intervenirali sa specijalnim blindiranim vozilom Gurka, te priveli napadača.

Karlovački vatrogasci ugasili su požar na kući.

U subotu u jutarnjim satima započeo je policijski očevid, koji će vjerojatno trajati cijeli dan. Prilaz selu je još uvijek blokiran.

Motiv ubojice nije poznat. Moguće je imao psihičkih problema, jer je i ranije pravio nered, a mještani procjenjuju da je možda bio i pijan.

Uglavnom, ovakvu tragediju u svojem mjestu ne pamte od rata, kada im je selo bilo okupirano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 15:22