ODVELA GA POLICIJA

Iz automatske puške ispalio čak 267 metaka: ‘Cijelo selo je ječalo od te pucnjave‘

Muškarac koji je pucao iz automatskog oružja je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku
Policija, ilustracija
 Denis Jerković/Cropix

Nakon što je u večernjim satima subote novogradiška policija zaprimila niz dojava da se u mjestu Seoce puca, vrlo brzo na mjesto intervencije pristigli su policajci te stavili lisice na ruke 43-godišnjem muškarcu. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je oko 19.55 sati ispalio iz automatske puške čak 267 komada streljiva kalibra 7,62mm, dok je 11 komada ostalo još u puški.

Temeljem sudskog naloga policija je u pretresu muškarčeva doma pronašla još 133 komada streljiva raznog kalibra, dva okvira za automatsku pušku s 59 komada streljiva, 52 komada zrna, 3,62 metra sporogorećeg štapina i tijelo ručne bombe M50P3 bez eksploziva.

Po dovršetku obrade, 43-godišnjaka su uz kaznenu prijavu za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom te zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, predali pritvorskom nadzorniku. Iduće je na potezu tužiteljstvo.

- Cijelo selo je ječalo od te pucnjave. Brzo je došla policija, odveli su susjeda, ali već je on i pušten. Živi sam i valjda mu je došlo. Srećom, nitko nije ozlijeđen, metak nikog nije pogodio. Pucao je iz svog dvorišta u zrak. Inače nije problematičan i vrlo je korektan kad su susjedski odnosi u pitanju - kaže za Jutarnji jedan žitelj iz Seoca. Drugi susjed kaže da je mislio da se nešto slavi.

- U ovom kraju nije čudno kad se zapuca, ali to nije prestajalo. Baš je bio kontinuitet pucnjave, rafali. Mislili smo da su neki svatovi pa da se zato puca, ali u nedjelju smo vidjeli policiju i shvatili da je susjed sam sa sobom 'feštao'. Razlog ne znamo, a i nije nas briga što svatko radi u svom dvorištu - zaključuje drugi susjed uhićenog muškarca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:48