SMRT U ZAGREBU

Iz Cammea se oglasili o tragediji: ‘Naši vozači su uvijek pomagali, zašto nam nije uzvraćeno?‘

U zagrebačkoj policiji potvrdili su da je muškarac premiuo prirodnom smrću, pozlilo mu je tijekom vožnje na Medveščaku
Zagreb, 160114.
Prometna nesreca na Maksimirskoj cesti u kojoj su se sudarili tramvaj i vozilo Taxi Cammea.
Nekoliko putnika tramvaja zatrazilo je lijecnicku pomoc.
U tijeku je policijski ocevid.
 Marko Todorov/Cropix

Jutros između 6 i 7 sati došlo je do smrti taksista, vozača tvrtke Cammeo, koji je preminuo najvjerojatnije uslijed srčanog udara.

Kako su nam potvrdili iz zagrebačke policije, muškarcu je pozlilo tijekom vožnje na zagrebačkom Medveščaku. Preminuo je prirodnom smrću, a točan uzrok smrti biti će poznat nakon obdukcije.

Pozornost javnosti privukla je objava jedne korisnice Facebooka koja je ustvrdila kako unesrećenom muškarcu nitko nije pritekao u pomoć.

- Kamo smo stigli? U 6.30 na semaforu na početku Medveščaka stoji taksi i ne miče se. Trube kao životinje, nitko osim mog muža ne ode pogledati zašto. Kiša lije, Hrvati trube i deru se na Lukea, zaobilaze auto i ne staju. Za upravljačem čovjek, jedva diše, u polusvijesti. Nazove me muž, zovem hitnu i policiju. Nazovem ga nazad, čujem tramvajku kako se dere na njega, daje mi ju na telefon, zamolim ju da ima razumijevanja, ne smije se maknuti do dolaska službi. Stoji mokar do kosti uz čovjeka koji je prestao disati, ne može mu napipati puls više!!! I dalje trube, deru se, stiže hitna, i dalje divljaju i voze po nogostupu da zaobiđu i odu svojim putem. Stižem na mjesto. Gledam kako se bore za jedan život. Pomolim se za nepoznato biće, užasnuta činjenicom da nitko nije stao prije Lukea. Tko zna koliko je vremena prošlo od kada je čovjeku pozlilo. Iza 7 policija nas pušta kući, u kolima hitne još se bore da spase čovjeku život. Srčani udar događa se bilo kome. Ništa novo. Nažalost, ništa novo nije ni reakcija ljudi u ovom gradu. Nemojte samo zaobići, stanite i provjerite, možda spasite život. U ovom slučaju vjerojatno neće biti takav ishod, ali vrijedi pokušati.

Regionalni voditelj Cammea za Zagreb rekao je za Jutarnji list kako izražava svoju duboku sućut obitelji vozača.

- Naš vozač-partner bio je u našoj mreži od kolovoza. Ujutro je odradio prvu vožnju i krenuo na drugu. Pozlilo mu je 200 metara od mjesta na kojem je ostavio stranku - rekao je Tomislav Ratković.

Na upit kako to da vozaču nitko nije pomogao kratko je odgovorio.

- Naši vozači često su se zatekli u situacijama gdje je nekome trebalo pomoći i uvijek su pomagali. Žao mi je što to ovog puta nije uzvraćeno - rekao je Ratković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2023 16:50