EPILOG DIVLJANJA

Iz pritvora u Ateni pušteno 13 navijača, među njima i devet Hrvata: Na granici s Albanijom uhićen Hrvat (19)

Što se tiče ozlijeđenih osoba, četiri osobe se nalaze u bolnici, tri Grka i jedan Hrvat

Grčka policija ispred OPAP Arene, stadiona AEK-a, gdje se dogodilo krvoproliće

 Angelos Tzortzinis/Afp

Iz pritvora u Ateni navodno je pušteno ukupno 13 navijača, od toga su četiri grčka državljana i devetorica Hrvata. Također, na granici s Albanijom uhićen je 19-godišnjak iz Hrvatske. Tako glase najnovije vijesti Atene koje je za Dnevnik Nove TV prenio reporter Marko Šepat.

Što se pak tiče ozlijeđenih osoba, četiri osobe se nalaze u bolnici, tri Grka i jedan Hrvat. Jedna osoba je u kritičnom stanju, ima više ozljeda glave, ali svi se skupa nadamo da će se oporaviti.

Podsjetimo, ukupno je privedeno 98 osoba koje se dovode u vezu s tragičnim događajima u Ateni u kojima je ubijen 29-godišnji navijač AEK-a: 84 su hrvatska državljanina, jedan Austrijanac, jedan Bosanac, jedan Albanac, jedan Nijemac i dva Grka. Smješteni su u sjedištu Attica Securityja, dok su neki od osam ozlijeđenih ljudi pod policijskim nadzorom u bolnici.

Budući da se sutra u Ateni igra utakmica između Panathinaikosa i Marseillea, postoji bojazan od novih nereda jer su domaći navijači u dobrim odnosima s Bad Blue Boysima, dok su Francuzi u dobrim odnosima s navijačima AEK-a.

Privedeni navijači će ujutro biti izvedeni pred javnog tužitelja, a prema neslužbenim informacijama grčka policija ima otiske ubojice 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa, a navodno se radi o grčkom državljaninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:34