BRUTALAN NAPAD

Iz trećeg pokušaja počelo suđenje za tučnjavu u kojoj je Ivan Mikuljan ostao slijep: ‘Žao nam je‘

Od četvorice optuženih jedino se Gabrijel Ćekić (21) izjasnio kako se smatra krivim
Na Općinskom sudu u Vukovaru počelo je suđenje četvorici mladića
 Vlado Kos/Cropix

Treći pokušaj početka suđenja na Općinskom sudu u Vukovaru optuženima za sudjelovanje u tučnjavi u Vinkovcima 22.8.2018. u kojoj je Ivan Mikuljan iz Andrijaševaca zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, uslijed kojih je oslijepio, napokon je bio uspješan.

image
Na fotografiji: Ivan Mikuljan (lijevo)
Vlado Kos/Cropix

Luka Miškulin (21), koji je optužen da je svojim udarcem šakom u glavu nanio Mikuljanu osobito teške tjelesne ozljede opasne po život, na upit sutkinje Branke Soldo izjasnio se da se ne smatra krivim za ono što ga se optužnicom tereti, a da nisu krivi smatraju i Domagoj Culej (24) i Danijel Hodak (21), koji su optuženi za sudjelovanje u tučnjavi. Jedino se Gabrijel Ćekić (21) izjasnio kako se smatra krivim.

- Žao mi je što se to dogodilo, jer nitko od nas nije očekivao da će to tako ispasti - kazao je Ćekić. Žaljenje zbog epiloga tučnjave izrazio je i Culej.

image
Domagoj Culej
Vlado Kos/Cropix

U optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru stoji da je tučnjava dogovorena putem Facebooka, a kao nastavak sukoba koji se između dviju suprotstavljenih ekipa, jedne iz Vinkovaca i druge iz Rokovaca i Retkovaca, dogodio nekoliko dana ranije na kirbaju u Rokovcima. Ćekić je odmah iznio i svoju obranu, pri čemu su emitirani audio zapisi njegovog iskaza danog u policiji i ODO-u u kojima je rekao kako je na tom kirbaju došlo je do sukoba između njega i Mikuljana.

image
Vlado Kos/Cropix

- Mikuljan mi je prišao, gurnuo me i počeo prijetiti, ja sam se uspaničio i bacio čašu prema njemu, a onda je nas četvoricu napalo njih desetak, došla je policija, oni su se razbježali, a mi smo poslije otišli svojim kućama. Nakon toga krenule su njihove prijetnje preko Facebooka, da će nas napasti, slali su Culeju po desetak poruka dnevno da se žele s nama obračunati i tako je s jednim od njih, L. F., s kojim sam se te noći ja dopisivao dogovoreno da se nađemo u centru Vinkovaca, jer smo htjeli s njima raščistiti taj sukob, da prestanu te njihove prijetnje. Napisao sam u našu grupu da, ako treba, idem sam sastati se s njima, a onda mi se priključio i dio naše grupe. Došlo je nas sedmorica i njih četvorica, među njima i Mikuljan s kojim sam započeo razgovor oko onog događaja s kirbaja. Tada mi je zazvonio telefon, pa sam se okrenuo u stranu i dok sam završio razgovor oni su se već tukli. Nisam vidio tko je započeo tučnjavu. Ja sam tada uskočio i udario Hodaka nogom u stražnjicu, a vrlo brzo nakon toga svi smo se razbježali – ispričao je Ćekić.

Na upit braniteljica optuženih Miškulina i Culeja, Sandre Dražić-Karalić, odnosno Višnje Mišin, Ćekić je rekao da nije vidio tko je udario Mikuljana, a da je Culej na mjesto događaja došao zadnji i to automobilom te da nije tamo bio u vrijeme kada je Mikuljan dobio udarac, što je potvrdio i nakon pregleda snimke s nadzorne kamere.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

- Kada sam se okrenuo vidio sam Miškulina i Hodaka da se naguravaju. Culeja sam vidio kada je izašao iz automobila i nakon toga više ne, jer je bila gužva – rekao je Ćekić.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

Optužnica, inače, najviše tereti Miškulina, jer je upravo njegovim udarcem šakom u lijevu stranu Mikuljanovog lica počela tučnjava. Mikuljan je od siline udarca pao na pločnik i udario glavom u rubnik te tako ostao ležati, a onda su se i ostali uključili u tučnjavu koja nije dugo trajala. Mikuljan je pri tome zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, zbog čega se liječio u sljedeća četiri mjeseca, pri čemu je dosta vremena proveo u komi, više je puta operiran, a liječnici su ga u nekoliko navrata morali i oživljavati. Na kraju mu je život spašen, ali je potpuno oslijepio i ostao 100-postotni invalid, zbog čega u posebno parničnom postupku traži odštetu.

Mikuljan o tučnjavi

Oštećeni Mikuljan je nakon suđenja na novinarski upit o svom sudjelovanju u tučnjavi na kirbaju u Rokovcima rekao da nije bio dio tog sukoba.

- Tada sam imao gips na ruci, nisam se tukao, niti sam koga dirao. Znam da je bila neka frka, da su se s nekim zakačili, ali ja nisam u tome sudjelovao. Što se tiče ove tučnjave u Vinkovcima 22.8., nisam ni znao da se nešto u tom smislu dogovara, jer ja nisam bio u toj Facebook grupi, niti mi je netko od mojih prijatelja rekao da se nešto sprema. Ne znam ni tko me je udario kažu da je Miškulin, a vjerojatno je on – rekao je Mikuljan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:50