GORKO JUTRO U ŠEĆERANI

IZ VIROVITIČKE TVORNICE UKRADENO 110 TONA ŠEĆERA Policajci uhvatili lopove, a ulovom se na Twitteru pohvalio i MUP neobičnim komentarom

 
Ilustracija
 VLADO KOS

VIrovitičko-podravska policija jednog je muškarca prijavila, a traga za jednim ili više njih koji su iz virotivitčke tvornice šećera Viro otuđili ukupno 110 tona šećera pakiranog za maloprodaju po kilogram vrijednog čak 374.000 kuna.

Prvu dojavu o krađi PP Virovitica dobila je u ponedjeljak u 10.30 sati, a šećer je nestao između petka i nedjelje. Tada je iz hale pakirnice i skladišta izvezena 21 paleta šećera i odvezena nepoznatim teretnjakom u nepoznatom smjeru. Ali, istog dana kad su dobili dojavu navečer je na teretnjaku zagrebačkih oznaka kod 39-godišnjaka i obiteljskog domaćinstva 60-godišnjaka kojima se koristi 39-godišnjak na području Virovitice nađeno više od 61900 kilograma šećera pakiranih na paletama.

U prtljažnom prostoru pronađeno 18 paleta s više od 17800 kilograma šećera. Protiv 39-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela prikrivanje.

Nepoznati su počinitelji koristili originalni ključ kojim su ušli u halu i skladište, a kako navodi portal icv.hr sve to ukazuje da se radi o tome da je krađa izvedena "iznutra", ali je policija uspjela naći većinu ukradenog šećera i vratiti ga u šećeranu.

U utorak su provedena su i kriminalistička istraživanja nad 48-godišnjakom i 52-godišnjakom, zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe.

U srijedu je šećerana prijavila odštetni zahtjev u kojem je navedeno da im je otuđeno ukupno 110 tona šećera, te da im je počinjena materijalna šteta u novčanom iznosu od 374.800,00 kuna.

Odlično odrađenim poslom u Virovitici pohvalio se i MUP na Twitteru. Za razliku od istražitelja koji su radili na slučaju, MUP-ovi administratori na društvenim mrežama nisu se baš proslavili.

- Gorko jutro u tvornici šećera. Virovitički počinitelji su poželjeli su biti slatki, a postali su preslatki, stoji u neobičnom tvitu uz GIF Horatia Cainea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:19